Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Mijn boek

Uit de recensies over mijn boek ‘Exotisch Amerika’

– ‘Wie wil begrijpen hoe de grootmacht echt in elkaar zit, moet het indrukwekkende reportageboek van de Nederlandse journalist Marc Guillet lezen’; Het Nieuwsblad.

– ‘Indrukwekkend zoals hij verslag doet’; Willem Post, Amerika deskundige.

– ‘Er zijn weinig correspondenten die zoveel van Amerika gezien hebben als Marc (…) zijn fascinatie straalt van elke pagina af’; Max Westerman, ex-correspondent RTL Nieuws in New York.

– ‘Een kennismaking met een Exotisch Amerika dat zelfs veel Amerikanen niet zullen kennen’; GPD.

– ‘Gelukkig verschijnen er over de VS nog boeken die boeiend en leerzaam zijn zoals ‘Exotisch Amerika’ van Marc Guillet’; De Tijd.

– ‘Vlot lezende en nog immer actuele reportages, die een goede indruk geven van het alledaagse leven in de Verenigde Staten. Een publicatie in de stijl van ‘Aantekeningen uit een groot land’* van Bill Bryson’; Nederlandse Bibliotheek Dienst.

– ‘Stuk voor stuk prima opgeschreven verhalen’ (…) ‘een mooi portret van een onvoorspelbaar en spraakmakend land’; Rob Soetenhorst, was plaatsvervangend hoofdredacteur van NRC Handelsblad.

– 264 pagina’s
– Uitgeverij Het Spectrum
– Oktober 2006

Samenvatting
In 22 korte verhalen schetst Marc Guillet een indringend beeld van de Amerikaanse samenleving. De thema’s die worden aangesneden, zijn zowel actueel als tijdloos. Zo gaat hij in op kwesties als abortus en de doodstraf, reisde hij naar de grens met Mexico om samen met grensbewakers op patrouille te gaan, sprak hij met indianen in Alaska over de oliewinning, en reed hij Highway 61 af op zoek naar de roots van Bob Dylan – waarbij hij ontdekte dat de thema’s die Bob Dylan aansneed soms nog verrassend actueel zijn. De tegenstellingen binnen de VS – tussen rijk en arm, blank en gekleurd, conservatief en liberaal, stad en platteland – vormen een leidraad in deze bundel.

Recensie
“Auteur Marc Guillet was zeven jaar correspondent voor het Algemeen Dagblad in de Verenigde Staten. Een periode waarvan hij later zou zeggen ‘never a dull moment’. Uit zijn reportages, interviews, analyses en columns blijkt zijn betrokkenheid bij dit fascinerende land. In deze bundel met 22 korte verhalen laat hij de lezer kennismaken met thema’s en onderwerpen, die hem intrigeerden tijdens zijn vele reizen door de vijftig staten van de USA. Verhalen over de gewelddadige acties tegen abortus, het bewaken van topkunst door werkstudenten, het beleid ten aanzien van homoseksualiteit, rodeo wedstrijden in gevangenissen, het leven rond Highway 61, de oliewinning in Alaska, de sluimerende rassenscheiding en het vrije vuurwapenbezit. Vlot lezende en nog immer actuele reportages, die een goede indruk geven van het alledaagse leven in de Verenigde Staten. Marc Guillet wilde met deze bundel de lezer laten delen in zijn verwondering voor het barokke, wilde en exotische Amerika. Dat is hem zonder meer gelukt. Voor een groot publiek. Geen illustraties. Een publicatie in de stijl van ‘Aantekeningen uit een groot land’ van Bill Bryson.”
E. Westerhuis, Nederlandse Bibliotheek Dienst.

Bestel Exotisch Amerika hier
http://www.unieboekspectrum.nl/boek/9789049107987/Exotisch-Amerika/

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch