Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Nederlandse vrouw met cocaïne gearresteerd in Istanboel

10 nov
2018
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

De narcoticabrigade op Atatürk Airport in Istanboel heeft een Nederlandse vrouw met cocaïne gearresteerd. Naomi M. (27), die vanuit Brazilië op doorreis was naar Nederland, bleek ruim 5,3 kilo cocaïne bij zich te hebben, verstopt in haar korset, zo meldt de Turkse krant Milliyet.

Naomi M. viel op door haar nerveuze, angstige gedrag. De politie nam haar mee naar een aparte ruimte en doorzocht haar bagage waar niets in te vinden was. Bij de inspectie van haar kleding en lichaam bleek dat ze een korset aanhad, dat veel weg had van een kogelwerend vest. Daarin vond de politie 5 kilo en 359 gram cocaïne, verpakt in kleine plastic pakketjes.

Volgens de politie wordt ze ervan verdacht een koerier te zijn die voor een internationaal drugskartel werkt. In haar verklaring zei ze dat ze niet wist dat het drugs was, maar dacht dat ze geld vervoerde. M. vertelde dat ze werkt als fotograaf en naar Istanboel kwam als toerist. Na het verhoor is ze naar een vrouwengevangenis overgebracht, waar ze in voorarrest haar proces moet afwachten.

De Turkse recherche doet ondertussen onderzoek naar haar connecties en naar de contactpersoon in Istanboel bij wie ze de drugs zou gaan afleveren.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch