Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turkse recherche verlaat residentie Saoedische consul met monsters

18 okt
2018
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Forensische experts van de Turkse politie hebben niet alleen de residentie van de Saoedische consul in Istanboel op dna-sporen en ander belastend materiaal doorzocht, maar ook voor een tweede keer het consulaat.

Het doorzoeken van de diplomatieke woning door het crime scene-team op zoek naar sporen van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi duurde bijna negen uur. Ook leden van de Saoedische recherche waren in het gebouw. Ook het dak en de garage werden aan een grondig onderzoek onderworpen. De politie maakte ook gebruik van een drone.

Forensische experts werkten heel de nacht door in het consulaat, waar de verdwenen dissident vermoord zou zijn, en in stukken zou zijn gesneden met een beenderzaag, volgens anonieme Turkse bronnen die op de hoogte zijn van de vorderingen van het strafrechtelijk onderzoek .

Koelboxen

Turkse onderzoekers verlieten vanochtend de residentie van de consul met koelboxen en tassen. Daarin zaten vermoedelijk de monsters die volgens justitiebronnen waren gevonden. De Turkse minister van justitie zegt dat de Khashoggi-zaak ‘grondig’ wordt onderzocht en dat de resultaten ‘binnenkort’ openbaar worden gemaakt.

President Donald Trump zei dat Amerika Turkije om audio- en videobewijs met betrekking tot de verdwijning van Khashoggi heeft gevraagd ‘als het bestaat’. Hij zei ervan uit te gaan dat het resultaat van het onderzoek ‘waarschijnlijk aan het eind van deze week bekend zal zijn’.

Trump krijgt vanmiddag een verslag van de gesprekken die zijn minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, in Riyad met kroonprins Mohammad bin Salman heeft gevoerd en met de autoriteiten in de Turkse hoofdstad Ankara.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch