Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

‘Joey Hoffmann stierf vermoedelijk een natuurlijke dood’

30 okt
2017
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van Joey Hoffmann (21) is afgerond. De resultaten van het gerechtelijke onderzoek zijn vastgelegd in een autopsierapport van het Instituut voor Forensische Geneeskunde in de Turkse stad Adana. Dat meldt een woordvoerder van het instituut aan deze krant.

“Het rapport is eerder deze maand gestuurd naar het openbaar ministerie in Silifke”. Daar kwam de vijf weken vermiste Haaksbergenaar om het leven. Waaraan Hoffmann is overleden, blijft vooralsnog onduidelijk.

De openbare aanklager in Silifke bevestigt desgevraagd het rapport te hebben ontvangen. Hij wil niet zeggen wat de conclusie van het onderzoek is. “Dat is vertrouwelijk en zal niet openbaar worden gemaakt”.

Een bron bij het onderzoek zegt dat ‘niets er op wijst dat Hoffmann op een niet-natuurlijke wijze is overleden’. De politie vond op zijn lichaam geen sporen van geweld, zoals kogelgaten, messteken of andere verwondingen. Vermoed wordt dat hij een natuurlijke dood, mogelijk aan uitputting en uitdroging, is gestorven.

Autopsierapporten vallen onder het medisch geheim van de overledene. Nabestaanden krijgen geen inzage in of een afschrift van een forensisch rapport, omdat ook de privacy van overleden personen wordt gerespecteerd. Alleen de conclusie kan worden meegedeeld.

Hoffmann was in juni met Björn en Derya Breukers uit Haaksbergen in een Mercedesbusje naar Turkije gereisd. Het echtpaar Breukers wilde in de heuvels buiten het stadje Silifke, aan de zuidoostelijke kust, een huis bouwen en een nieuw leven beginnen.

Joey wilde hen daarbij helpen. Hij kreeg echter snel heimwee en zou op 8 juli via de stad Adana naar Nederland teruggaan. Daar kwam hij niet aan. Sindsdien was hij 5 weken spoorloos tot Turkse kadaverhonden hem op maandagochtend 14 augustus vonden. Hij lag in slapende houding in een droge bedding van de Kuruçay Deresi rivier, kilometers buiten Silifke.

Het stoffelijk overschot van Joey Hoffmann werd in de eerste week van september naar Nederland overgevlogen. De familie kreeg financiële hulp bij de repatriëring van het lichaam van de Haaksbergenaar door een uitvaartcentrum in zijn woonplaats.

 

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch