Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Mijn selectie uit de Summer of Love

11 jul
2017
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Zon en Zomer

De redactie luistert…

Marc Guillet, correspondent in Turkije, heeft een opzienbarende voorkeur voor muziek uit het jaar 1967.

  1. White Rabbit – Jefferson Airplane

Elke zomer lijd ik er aan: nostalgie naar de ‘Summer of love’. Extra nu omdat het 50 jaar geleden is. Ik was 14 toen, een rebelse puber die elke autoriteit verachtte. Nog steeds word ik lyrisch van de stem van Grace Slick, de door haar geschreven dubbelzinnige tekst met verwijzingen naar de opbloeiende lsd-pillen cultuur, en het Boléro-achtige crescendo, dat in haar versie maar 2,5 minuut duurt.

  1. When I’m Sixty-Four – The Beatles

Sgt. Pepepr’s Lonely Hearts Club Band was de eerste elpee die ik kocht. Het letterlijk grijs gedraaide en krakende vinyl ligt opgeborgen in de garage van mijn ouders. Deze zomer spreekt When I’m Sixty-Four me het meest aan, omdat ik 64 ben, grootvader, en mijn haar dunner wordt, zoals Paul McCartney zingt. Heerlijk wegzwijmelen in nostalgie bij deze muziek.

  1. Brown Eyed Girl – Van Morrison

De Noord-Ierse singer-songwriter leerde ik kennen via lokale bandjes die zijn hit ‘Gloria’ speelden. Uit de Summer of Love is Brown Eyed Girl mijn favoriet. Mijmeringen over een vertrokken vriendinnetje en de goede tijden die voorbij zijn. Kon me goed in hem verplaatsen. Alleen ‘making love in the green grass’, dat bleef voorlopig een droom.

 

Reageren
*

Erdogan de Onoverwinnelijke verliest veldslag aan de Bosporus

‘Nationale held’ Imamoglu kan uitgroeien tot rivaal van Erdogan

Historische nederlaag voor Erdogan in Istanboel

Erdogan schiet met grof geschut om Istanboel te behouden