Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Drugsvangst met link naar Nederland

10 jul
2017
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

De narcoticabrigade van de politie in Istanboel heeft een Turks-Nederlandse drugsbende opgerold.

De coördinator in Turkije was volgens de politie Aydın K., die afdelingshoofd zou zijn bij het hoofdkantoor van de PTT, aldus de krant Habertürk.

De politie pakte nog een tweede Nederlander op, die wordt aangeduid als Van Der E., zonder voorletter. Hij werd in de handboeien geslagen toen hij een massage kreeg in het hotel waar hij verbleef om een oogje in het zeil te houden op het goede verloop van het transport. Naast de twee Nederlanders zijn er ook 6 Turken gearresteerd, onder wie de eigenaars van de bedrijven die het chemische spul onder een andere naam importeerden.

De Turkse Nederlander Aydın K. werd volgens de krant gearresteerd nadat de politie 6 ton en 773 liter azijnzuuranhydride had ontdekt dat gebruikt wordt bij de productie van heroïne. Het chemische spul heeft een marktwaarde van rond de 8 miljoen euro en kan worden gebruikt voor de productie van 10 ton heroïne. Het gaat volgens de Turkse politie om de grootste vangst in de afgelopen jaren.

Twee Turkse bedrijven importeerden de azijnzuuranhydride uit Nederland. Zodra die Turkije op 8 pallets binnen waren gekomen, werden ze verborgen in een pakhuis in Çatalca op het platteland zo’n 60 buiten het centrum van Istanboel.

Behalve in Istanboel deed de politie ook invallen in de hoofdstad Ankara en in de zuidelijke provincie Antalya. In totaal arresteerde de narcotica brigade 8 verdachten.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch