Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turkse leger opent tweede front in Syrië

5 sep
2016
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

De Turkse strijdkrachten zijn met een nieuw offensief begonnen en hebben een tweede front geopend in het noorden van Syrië.

De militaire invasie met Leopard en M60T tanks begon ten westen van het stadje Jarablus, net voor president Erdogan zijn besprekingen in China begon met Obama en later Poetin over de oorlog in Syrië en de Turkse strijd tegen zowel IS als de Syrische en Turkse Koerden.

Rebellen van het Vrije Syrische Leger, vooral Arabieren en Turkmenen die door Turkije worden gesteund en bewapend, zouden inmiddels 10 nieuwe regio’s in het noorden van Syrië hebben bevrijd van IS.

Het nieuwe front ligt ten zuiden van de Turkse grensstad Kilis. De terreurgroep Islamitische Staat beschoot Kilis het afgelopen jaar herhaaldelijk met raketten. Daarbij kwamen zeker 21 burgers om het leven.

Het doel van het offensief dat 12 dagen geleden begon en de codenaam ‘Schild van de Eufraat’ heeft, is om de 90 km lange grensstrook tussen Turkije en Syrië te veroveren op IS om zo hun aanvoerroutes af te snijden.

Volgens het Pentagon heeft IS al meer dan twee derde van het gebied verloren en nog maar 25 km in handen.

 

 

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch