Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Daders bloedbad in beeld

2 jul
2016
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

De Turkse contra-terrorisme politie heeft in de jacht op handlangers van de 3 kamikazeterroristen nieuwe arrestaties verricht en beelden verspreid van de mogelijke daders.

Op een foto van een beveiligingscamera zijn drie mannen te zien. Twee met een pet op, een blootshoofds. Het meest opvallende is dat ze dikke jassen aan hebben terwijl het op de avond van de aanslagen rond de 28 graden was.

De identiteit van twee van de daders lijkt achterhaald te zijn. Zij waren Turkije binnengekomen met Russische paspoorten op naam van Rakim Bulgarov en Vadim Osmanov.

De daders hadden drie maanden lang een appartement gehuurd in de Horhor straat in de volkswijk Fatih, op 20 minuten rijden van het vliegveld. De verhuurder was in het bezit van minstens een kopie van de paspoorten.

Naast het appartement ontdekten rechercheurs de laptop van het drietal in een vuilniscontainer. De harde schijf was onklaar gemaakt. Technici van de politie proberen nu de schijf te repareren om data terug te vinden.

Gisteren doken er ook videobeelden op van een van de terroristen. Wanneer hij staande wordt gehouden door een agent in burger die hem vraagt waarom hij een regenjas aan heeft in de zomer pakt hij zijn pistool en schiet de agent koelbloedig neer.

In de speurtocht naar het brein achter het bloedbad op de luchthaven zijn twee namen opgedoken. Ilhami Bali, een Turkse IS commandant die ook verantwoordelijk wordt genouden voor 3 eerdere grote zelfmoordaanslagen in Turkije. En de Tsjetsjeense extremist Achmed Chatajev.

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch