Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Erdogan kritiseert wangedrag ‘Feyenoordans’

17 mrt
2016
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

De Turkse president Erdogan heeft gisteren zware kritiek geuit op PSV-supporters die zich in Madrid misdroegen voor de wedstrijd tegen Atletico Madrid. Hij noemt ze echter ‘Feyenoordfans’.

In een toespraak sprak hij tot een groot gehoor van de Turkse humanitaire en ontwikkelingsorganisatie TIKA schande van dat ‘Feyenoord supporters in het centrum van Madrid’ muntjes gooiden naar bedelende vluchtelingen.

“Het spijt me dat ik het moet zeggen, maar in de oude tijd was er hier (in Turkije) ook schandalig gedrag (zoals beren laten dansen voor geld, red.). Maar nu doen de westerlingen hetzelfde.”

In zijn tirade zegt hij verder dat ‘de meeste westerlingen deze karaktertrek hebben; wij niet’. “Ze voelen zich in geen enkel opzicht beschaamd”.

Erdogan maakt het dan breder en gaat verder op de houding van het westen ten opzichte van ‘het terrorisme’. De leider van de PKK in het Qandil-gebergte in het noorden van Irak heeft een paar dage geleden gezegd dat de PKK overal in Turkije doelwitten zal aanvallen met het doel president Erdogan ten val te brengen en daarmee de Turkse democratie te redden.

Ook de westerse media zijn het eens met Qandil, aldus Erdogan. “Dat als Erdogan vertrekt Turkije weer stabiel zal zijn. Hoeveel geven ze om Turkije?”

Hij geeft ook af op niet nader genoemde columnisten, vermoedelijk Turkse, die hetzelfde schrijven als de westerse media en vinden dat hij moet opstappen om Turkije weer in rustig vaarwater te brengen en de democratie te redden.

Erdogan: “Hoe stond Turkije ervoor voor Erdoagn arriveerde? En hoe staat Turkije er nu voor?”

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch