Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Boek: Het nieuwe Turkije

26 nov
2015
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Turkije is vrijwel dagelijks in het nieuws. Ingrijpende veranderingen trekken de aandacht en hebben ook invloed op de relatie met de Europese Unie. In de complexe en gepolariseerde Turkse samenleving hangt alles met alles samen, op een manier die op het eerste gezicht niet eenvoudig te doorgronden is.

Deze bundel analyseert Turkije vanuit een veelvoud van perspectieven: politiek en economie, religie en samenleving, kunst en cultuur worden kritisch en helder belicht. Aan bod komen onder andere de relaties van Turkije met Europa en het Midden-Oosten, de visie van de Turkse overheid op Turken in het buitenland, de betekenis van de islam binnen de Turkse politiek, de staat van de Turkse economie, persvrijheid, de rol van de civil society, de verhouding met Koerden en Armeniërs. De verschillende auteurs geven ieder vanuit hun eigen invalshoek inzicht in de verwarrende en soms tegenstrijdige ontwikkelingen in het nieuwe Turkije.

“Een keur van deskundigen belicht vele facetten van Turkije, de Nederlands-Turkse betrekkingen en het belang van Turkije voor Europa. Niet alleen politiek en economie, maar ook sociologie en cultuur komen ruimschoots aan bod. De bundel is onontbeerlijk voor eenieder die deze onderwerpen ter harte gaan.”
Jan-Paul Dirkse, oud-ambassadeur van Nederland in Turkije.

“In nauwgezette beschrijvingen en met kritische noten wordt een dieper inzicht verschaft in Turkse ontwikkelingen.”
Hans Vrind, voorzitter Turkije Tafel van de Sociëteit De Witte.

Met bijdragen van:
Bernard (Ben) Bot, Alexander de Groot, Thomas von der Dunk, Jan Jaap de Ruiter, Joost Lagendijk, Lars Anderson, Lily Sprangers, Paul Dekker, Marc Guillet, Froukje Santing, Uğur Ümit Üngör, Hans Theunissen, Sytske Sötemann, Maria Hermanussen, Thijl Sunier, Gürkan Çelik, Ahmet Can, Annemieke Mack.

Subtitel :
Europa’s naaste buur in perspectief
Auteur(s) :
Gürkan Çelik & Thijl Sunier
ISBN:
9789463010191
Jaar :
2015
Pagina’s :
270
Uitvoering :
Paperback

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch