Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turkse imams bekvechten over orale seks

20 jul
2015
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Opwinding in Turkije. Nu eens niet over politiek, maar over wat volgens de islam nu wel of niet is toegestaan in het Turkse bed. Vooral op sociale media wordt er gespot met twee bekvechtende Turkse imams die zich op televisie hebben uitgelaten over ‘vergevorderde orale seks’.

Heel opmerkelijk deze openheid over seksualiteit in de conservatieve Turkse samenleving waar dit onderwerp voor velen als taboe geldt. Dat was voor iedereen zichtbaar toen gastvrouw Pelin Çift tijdens het praatprogramma over de islam haar hoofd boog en een hand voor de ogen sloeg toen de bekende theoloog Ali Rıza Demircan een opsomming begon te geven over wat er ‘haram’ (niet toegestaan) is tijdens seks. Ze durfde hem niet aan te kijken en begon op haar tablet te tikken. Toen hij zei dat anale en ‘vergevorderde’ orale seks verboden zijn voor moslims kon ze zich niet meer inhouden en begon te giechelen als een bakvis.

Daarop wees de imam haar terecht en zei: “Zuster Pelin, je was zo op je gemak in ons gesprek tot nu toe en nu ben je niet in staat een vraag te stellen”.

Hij benadrukte dat moslims de waarheid moeten spreken, ook al gaat het om controversiële onderwerpen in de islam. Extra pikant was dat de imam zijn uitlatingen deed op de staatszender TRT, die in handen is van de conservatief islamitische AK partij.

Het werd nog vermakelijker toen de populaire televisie imam Ahmet Mahmut Ünlü kort daarna commentaar gaf op de eerste imam en zei dat orale seks helemaal niet verboden is. “Verzin geen leugen in naam van Allah”, zo wees hij zijn collega terecht.

Het gebekvecht van de imams leidde tot tal van spottende grappen op de sociale media. De aanleiding tot de uitlatingen over orale en anale seks is echter een serieus probleem: of het groeiende aantal echtscheidingen en moorden tegen vrouwen het gevolg is van mannen die hun echtgenotes dwingen tot ongewenste seksuele handelingen.

Het aantal echtscheidingen is de afgelopen tien jaar met 38% gegroeid. Volgens Eurostat gaat het om 1,6 per duizend inwoners. Dat is meer dan in Ierland, Kroatië, Slovenië, Montenegro, Macedonië, en Servië. Steeds meer mannen vermoorden hun vrouwen zodra ze een echtscheidingsprocedure starten. Alleen al dit jaar zijn er meer dan honderd vrouwen vermoord door echtgenoten, ex-echtgenoten of bloedverwanten.

 

Reageren
*

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch

Trouwstoet in Turkije eindigt vaak in chaos