Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turks gezin verzet zich tegen bouwfirma

7 mei
2014
Door: Marc Guillet
Er is 1 reactie

Als de laatste der Mohikanen blijft een Turks gezin in Istanbul zich verzetten tegen de gedwongen verkoop van zijn woning. De bouwput waarin de woning staat lijkt op een illusionair schilderij van de surrealistische kunstenaar Salvador Dali. Hoewel de oude buurt al tegen de vlakte ligt en de grond er omheen diep is afgegraven, blijft het huis van de koppige familie op een soort terp, als een uitroepteken van verzet, overeind.

Het gaat om een deel van de oude volkswijk Fikirtepe aan de Aziatische oever van de Bosporus. In het kader van de stedelijke vernieuwing heeft de gemeente besloten dat er daar dure nieuwe flats moeten komen. In totaal 50.000 wooneenheden zijn er gepland in de buurt van de snelweg die leidt naar de Bosporusbrug.

De eigenaar, die in de kranten alleen wordt aangeduid met zijn initialen A.D., alsof het om een crimineel gaat, weigert zijn huis te verkopen zonder een duidelijk contract. ‘Het gaat me niet om meer geld’, zegt hij ‘maar om een fatsoenlijke verkoopakte. Zonder dat ga ik er niet uit.’

 

 

One Comment

  1. Ravisinh schreef:

    eine traumbluse! so schf6n! du bist immer von kopf bis fuss peerkft!!! ich find die Frisur auch so toll, die Kombi aus victoryroll und Zopf ist echt genial!wfcnsch dir eine ganz tolle Woche!lg mary

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch