Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Sneijder na hattrick bedolven onder superlatieven

4 feb
2014
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: AD Sportwereld

Wesley Sneijder domineert alle voorpagina’s van de Turkse sportkranten. De ontketende middenvelder wordt uitbundig geprezen, doordat hij zondagavond met zijn hattrick de bezoekers uit Bursa al in de eerste helft vloerde. Nadrukkelijk wordt er op gewezen dat hij zijn team bij de hand nam en weer uitzicht heeft gegeven op de nationale titel nu de achterstand op aartsrivaal en koploper Fenerbahçe is teruggebracht tot 7 punten.

De Turkse sportpers gaat helemaal los over het spel van de 29-jarige Utrechter en komt superlatieven tekort om hem te bewieroken. Sportkrant Fotomac heeft als hoofdkop op zijn voorpagina maar één woord over de volle breedte: Sneijder. De ‘gouden oranjester’, zoals hij wordt geprezen, was de ‘onbetwiste held van de wedstrijd’, aldus de sportkrant Fanatik, die hem rapportcijfer 9 geeft. De krant bejubelt vooral de tweede goal, een verwoestend afstandsschot van 20 meter met links dat ‘als een raket’ onhoudbaar in de linkerbovenhoek verdween.

De supporters en journalisten maken graag gebruik van het feit dat Sneijder met nummer 10 speelt. ‘On numera’ (nummer 10) staat in het Turks voor: de beste.

Sneijder heeft zich als een ware leeuw – de bijnaam van de Galatasaray spelers – gedragen, zo schrijven de analisten. Hij is snel, slim en heeft een gevaarlijk schot als een ‘sniper’ (sluipschutter).

AMK sportkrant heeft de hele voorpagina gevuld met een foto van Sneijder en belooft zijn lezers alvast dat er morgen een paginagrote poster wordt bijgevoegd van de ‘super Sneijder.

De ‘voetbalshow’ en het ‘doelpuntenfestijn’ waarmee Bursaspor in Istanboel werd vernederd, kon vooral een onvergetelijke avond worden doordat Sneijder optrad alsof hij de ‘dirigent was van symfonieorkest’, aldus een van de sportcommentatoren.

Broer Rodney en zijn vader zaten op de tribune duidelijk mee te genieten van de in topvorm verkerende Wesley, die na de wedstrijd de bal mee naar huis nam. Want het was pas de tweede keer in zijn loopbaan dat hij een hattrick scoorde, de vorige keer was in 2007 toen hij met Ajax met 4-1 van Feyenoord won. Het was bovendien de eerste keer dat er in het nieuwe stadion van Galatasaray (2011) een hattrick was te bewonderen.

Ook wordt opgemerkt dat de ‘gouden oranjester’ is opgebloeid onder coach Roberto Mancini, terwijl hij vorig seizoen onder Fatih Terim wisselvallig speelde.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch