Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Mijn Oud & Nieuw in Turkije

29 dec
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Küçük (klein) Amerika noemen Turken hun land wel eens. Veel uit de Amerikaanse cultuur wordt overgenomen. Soms waan ik me weer even in New York waar ik ook correspondent was. Met Thanksgiving bereidde ik altijd gevulde kalkoen voor een grote groep gasten. Dat doe ik hier in Istanboel, net zoals veel Turken, op Oudejaarsavond ook. Praktiserende moslims hebben niets met Oud en Nieuw. “Dat is een christelijk feest”, zegt mijn kapper. Turken met een westerse levensstijl maken er wel een feest van. Een mix van kerstmis en Thanksgiving! Met kadootjes. En kalkoen uit de oven. Heerlijk met Ottomaanse pilav (rijst gefruit in olie en gaar gesmoord met bouillon) en moes van kweeperen. Met een mooie fles rode wijn.

Mutlu Yıllar (Gelukkig Nieuwjaar)

Marc Guillet

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch