Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Mijn Oud & Nieuw in Turkije

29 dec
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Küçük (klein) Amerika noemen Turken hun land wel eens. Veel uit de Amerikaanse cultuur wordt overgenomen. Soms waan ik me weer even in New York waar ik ook correspondent was. Met Thanksgiving bereidde ik altijd gevulde kalkoen voor een grote groep gasten. Dat doe ik hier in Istanboel, net zoals veel Turken, op Oudejaarsavond ook. Praktiserende moslims hebben niets met Oud en Nieuw. “Dat is een christelijk feest”, zegt mijn kapper. Turken met een westerse levensstijl maken er wel een feest van. Een mix van kerstmis en Thanksgiving! Met kadootjes. En kalkoen uit de oven. Heerlijk met Ottomaanse pilav (rijst gefruit in olie en gaar gesmoord met bouillon) en moes van kweeperen. Met een mooie fles rode wijn.

Mutlu Yıllar (Gelukkig Nieuwjaar)

Marc Guillet

Reageren
*

Turkije heft blokkade NOS op en stuurt omstreden minister op bezoek

Drie Duitse correspondenten zonder opgaaf van reden niet meer welkom in Turkije

Gesubsidieerde groente leidt af van ware oorzaak Turkse crisis

Uitreisverbod: dan maar een baan