Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Startschot Dutch Business Association Turkey

1 nov
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn 2 reacties

Foto’s: Marc Guillet

Meer werk met een groeiend netwerk. Dat geldt zeker ook voor ondernemers. Regelmatig met collega ondernemers uit andere branches en sectoren lunchen is belangrijk en gezellig, maar lang niet genoeg. Naar buiten treden. Als lobby organisatie van Nederlandse ondernemers in Istanbul bij Turkse organisaties en autoriteiten aankloppen en laten zien waar je mee bezig bent, is minstens zo belangrijk. Zichtbaar worden en op een indirecte manier promoten dat Nederland en Nederlandse producten en diensten een A-merk zijn.

Die ambitie voelde ik bij het startschot van de Dutch Business Association Turkey – DBA Turkey – op 30 oktober in het Grand Hyatt Hotel in Istanbul waar de general-manager Jan Peter van der Ree optrad als gastheer. Ruim 70 ondernemers werden verwelkomd op de network cocktail voor de launch van de DBA Turkey.

IMG_1359 (600 x 400)De aftrap werd gegeven door voorzitter Eyüp Karso, in het dagelijkse leven directeur van de Rabobank International Desk Turkey.

Karso dankte eerst Michiel Brouwer, de voormalige voorzitter van de Dutch Business Luncheon, voor zijn inzet en activiteiten. Tijdens de presentatie onderstreepte de nieuwe voorzitter dat de nieuwe DBA Turkey Nederlandse ondernemers in Turkije op een pro-actieve manier wil vertegenwoordigen en voor het voetlicht brengen en het ondernemersklimaat verder wil verbeteren door:

–          Informele netwerkevenementen te organiseren

–          Het uitwisselen van kennis en ervaring te faciliteren door seminars en VIP speakers

–          De banden en het begrip tussen Nederland en Turkije te versterken en vergroten

–          Handel en investeringen tussen beide landen te te intensiveren

–          Het uitbreiden van ieders netwerk (potentieel van 500 tot 700 professionals)

–          Op de hoogte blijven van wat er speelt in de Nederlandse zakenwereld in Turkije

Allerlei activiteiten staan al stapel. Te beginnen op 17 december: Economic Outlook 2014 samenvallend met een kerstborrel!

Voor het glas kon worden geheven op de launch van de Dutch Business Association Turkey stelde voorzitter Eyüp Karso het bestuur voor.

Wieger Wagenaar, bewaakt de financiën. CFO van verzekeraar Eureko Sigorta (onderdeel van Achmea).

Hester Jonkman, plaatsvervangend Consul-Generaal en hoofd van de economische afdeling van het Nederlandse Consulaat in Istanbul.

Umut Akpinar. CEO. Medeoprichter en mede-eigenaar van software en gamebedrijf  Triodor.

Michael Westenberg. Medeoprichter en senior partner van het Trade & Investment Center B.V. (TIC).

Roy van Eijsden. Managing Director van ingenieursbedrijf Royal HaskoningDHV Turkey.

Nadat de groepsfoto was gemaakt, kon het echte netwerken beginnen met verrukkelijke hapjes uit de keuken van chef Fabio Brambilla. Een geslaagde aftrap van een nieuw en veelbelovend ondernemersplatform in Istanbul.

 

2 Comments

  1. […] Meer werk met een groeiend netwerk. Dat geldt zeker ook voor ondernemers. Regelmatig met collega ondernemers uit andere branches en sectoren lunchen is belangrijk en gezellig, maar lang niet genoeg. Naar buiten treden. Als lobby organisatie van Nederlandse ondernemers in Istanbul bij Turkse organisaties en autoriteiten aankloppen en laten zien waar je mee bezig bent, is minstens zo belangrijk. Zichtbaar worden en op een indirecte manier promoten dat Nederland en Nederlandse producten en diensten een A-merk zijn. Lees meer […]

  2. […] Meer werk met een groeiend netwerk. Dat geldt zeker ook voor ondernemers. Regelmatig met collega ondernemers uit andere branches en sectoren lunchen is belangrijk en gezellig, maar lang niet genoeg. Naar buiten treden. Als lobby organisatie van Nederlandse ondernemers in Istanbul bij Turkse organisaties en autoriteiten aankloppen en laten zien waar je mee bezig bent, is minstens zo belangrijk. Zichtbaar worden en op een indirecte manier promoten dat Nederland en Nederlandse producten en diensten een A-merk zijn. Lees meer […]

Reageren
*

Gestorven voor een handvol steenkool

Megalomaan vliegveld met Hollands tintje

Erdogan krijgt zijn zin: nieuwe verkiezingen in Istanbul

‘Ik vocht tegen Assad, nu repareer ik mobieltjes’