Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Sneijder is ineens weer ster in Turkije

29 okt
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: AD Sportwereld

De kritiek is verstomd. Supporters en Turkse sportjournalisten juichen. Want Wesley Sneijder presteert de afgelopen weken vele malen beter dan sinds zijn komst naar Galatasaray in januari, toen hij als ‘de transfer van de eeuw’ en ‘de koning van het heelal’ werd binnengehaald.

‘Sneijder speelde weer fraai de heldenrol’, schrijft een van de sportjounalisten over zijn spel in de uitwedstrijd zondagavond tegen hekkensluiter Kayserispor. De aanvallende middenvelder uit Utrecht nam zijn ploeg bij de hand door al in de veertiende minuut te scoren met een vlammend schot van 18 meter in de rechter beneden hoek. Sneijder is inmiddels topscorer van Galatasaray met 5 goals. Dat is al 1 meer dan vorig seizoen.

De koppen in de kranten waren gisterochtend laaiend enthousiast en vol lof over de Oranje international. ‘Zijn hoofdtaak is scoren’ kopt de krant AMK Spor Gazetesi over de volle breedte van de pagina. “De Hollandse ster wist in de afgelopen 4 wedstrijden 5 keer het net te vinden”, is de onderkop. Dat is volgens de enthousiaste sportkranten 6 jaar geleden, toen Sneijder dat voor het laatst deed bij Real Madrid.

In de krant Habertürk staat met chocoladeletters “Een Oranje show”. Onder de nieuwe Italiaanse coach Roberto Mancini (als speler ook een aanvallende middenvelder) zien we de Nederlandse ster als ‘herboren’ en iedereen is onder de indruk, aldus de krant. Een andere sportjournalist schrijft dat het erop lijkt dat Mancini een nieuwe goalgetter heeft ontdekt: Welsey Sneijder. Anderen prijzen hem als de ‘sluipschutter’ en de speler die het beste in vorm is. Alle sportkranten hebben grote foto’s van de ‘Hollandse ster’ die zijn goal viert met zijn armen in de lucht en later met zijn  hand op zijn hart.photo(48)

Wat is het geheim achter de ‘wederopstanding van Sneijder’, vraagt een van de sportkranten zich af. Sneijder was een van de meest gekritiseerde spelers tot een paar weken geleden bij Galatasaray, omdat hij ver onder de torenhoge verwachtingen speelde. Zijn spel bleef wisselvallig. Sinds het begin van de nieuwe competitie zakte de landskampioen naar het tweede rijtje van de stand in de Turkse eredivisie. Hoofdtrainer Fatih Terim werd de laan uitgestuurd en Mancini kreeg de taak van het zwalkende Galatasaray weer een winnend team te maken. De inhaalrace is, mede door het goede spel van Sneijder, ingezet. De achterstand op aartsrivaal Fenerbahçe is tot 6 punten teruggebracht.

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch