Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Pechtold: ‘Met Turkije erbij wordt EU multi-religieus’

26 okt
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn 8 reacties

Toekomstig lidmaatschap van Turkije levert de EU diverse voordelen op, vindt Alexander Pechtold (D66). Een daarvan is dat ‘de EU een gemeenschap van diverse religies wordt wanneer Turkije toetreedt tot de EU. Dat versterkt de unie in haar relaties met landen in het Midden-Oosten’, aldus de links-liberale leider aan het slot van een werkbezoek aan Turkije. “Wanneer Turkije voldoet aan alle criteria dan zijn ze welkom in de EU”.

Pechtold toonde zich onder de indruk van de hervormingen in Turkije al onderstreepte hij dat er nog veel moet gebeuren. De D66-voorman was samen met zes andere Kamerleden van de commissie voor Europese Zaken een week in Turkije. De gesprekken waren soms erg stevig. Maar dat moet kunnen tussen vrienden, vonden de Kamerleden.

Met name met minister Egemen Bagis van Europese Zaken werd er een ‘open en fel gesprek’ gevoerd, aldus Pieter Omtzigt (CDA). “Hij was niet gediend van onze vragen over persvrijheid, mensenrechten, en de Gezipark protesten”, zei Mark Verheijen (VVD). De suggestie van een onafhankelijk onderzoek naar het harde optreden van de politie, waarbij diverse doden vielen, werd door de minister fel van de hand gewezen.

Lof was er van de Kamerleden voor de manier waarop Turkije honderdduizenden Syrische vluchtelingen opvangt in kampen aan de Turks-Syrische grens.

 

8 Comments

 1. Theo schreef:

  Intussen worden vele duizenden vluchtelingen zonder tegenstand doorgestuurd naar de EU.

 2. marko123 schreef:

  “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze kazernes en de gelovigen onze soldaten.”

  Groetjes Tayyip Erdoğan

  Maargoed wat wil je als we een voormalig veilingmeester de macht geven om politieke beslissingen te maken.

 3. Rob van den Hoven schreef:

  Helemaal van de pot gerukt deze man.
  2 totaal verschillende culturen bij elkaar dat is vragen om oorlog. Want de meesten van hun kunnen en willen zich niet aanpassen en alles naar hun hand zetten !

 4. Bart van den Bos schreef:

  Turkey zijn heelaas de grootste boeven ,kijk eens naar hun verleden.
  Alles wat uit een Moslim is geboren is DUIVELS als het er op aankomt .
  *****
  Maar een Europiaan zal daar niet bij still staan en vind alles wel goed .
  als zij zijn domijn maar met rust laten. laten ze dat huis van Rutte maar binnen gaan kijken hoe hij daar op zal reageren he. HAHAHAAH OOoh Nee .

 5. Nassim Hamhuis schreef:

  Europa ìs al multireligieus. Tot nu toe geloof ik niet dat men erg gelukkig is met de rol van de islam op het continent.

 6. Ruud schreef:

  Alleen door het aantal inwoners in dat land heb je straks bij stemmingen niets meer in te brengen. Ze krijgen n.l. vertegenwoordigers in de E.U naar het aantal inwoners. Dus;

  Dag bloemen, dag vogels, dag wij allemaal….

 7. […] Dit zei Pechtoldje eerder over Turkije: Pechtold: ‘Met Turkije erbij wordt EU multi-religieus’ Toekomstig lidmaatschap van Turkije levert de EU diverse voordelen op, vindt Alexander Pechtold (D66). Een daarvan is dat ‘de EU een gemeenschap van diverse religies wordt wanneer Turkije toetreedt tot de EU. Dat versterkt de unie in haar relaties met landen in het Midden-Oosten’, aldus de links-liberale leider aan het slot van een werkbezoek aan Turkije. “Wanneer Turkije voldoet aan alle criteria dan zijn ze welkom in de EU”. – BRON […]

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch