Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Ruzie tussen Sneijder en spits Burak Yilmaz

9 okt
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Galatasaray, de Turkse landskampioen van vorig seizoen, zakt steeds verder weg in de competitie. Het staat nu op 13e plaats en daarmee lopen de spanningen binnen de selectie steeds verder op.

Spits Burak, vorig seizoen nog topscorer, staat al zes weken droog en loopt irritant vaak buitenspel. Volgens de sportkrant AMK Spor is de wrijving tussen ‘de slechtste twee spelers van Galatasaray’ – Sneijder en Burak – in het weekend tijdens de verloren uitwedstrijd tegen Akhisar Spor uitgelopen op een felle woordenwisseling in de kleedkamer. In de rust zou Sneijder Burak, wiens bijnaam ‘koning’ is, hebben toegebeten ‘afgezette koning’ en ‘wanneer leer je nou eens wat buitenspel is’. Burak reageerde fel met ‘Ik ren tenminste. Waar bemoei jij je mee?’ Medespelers wisten de beide heethoofden uit elkaar te houden.

Galatasaray lijkt in de nationale competitie volledig de weg kwijt. De blamerende afstraffing (1-6) in eigen huis door Real Madrid is hard aangekomen en heeft het zelfvertrouwen van te veel spelers aangetast.

Trainer Fatih Terim werd de laan uitgestuurd, maar de shock bij de supporters en de spelers heeft geen positieve uitwerking gehad. Wesley Sneijderen Burak Yilmaz zitten niet goed in hun vel en trekken de andere spelers verder de malaise in. Ook de nieuwe aanwinst Bruma (18) uit Portugal heeft zijn draai nog niet gevonden in Istanboel.

Onder leiding van de nieuwe Italiaanse coach Roberto Manchini (48), die twee dagen voor de Champions League wedstrijd tegen Juventus aantrad, wist Galatasaray met 2-2 een opmerkelijk goed resultaat neer te zetten. Maar dat was een tijdelijke uitschieter. Afgelopen weekend was het in de competitie weer huilen met de pet op.

Een van de supporters van Galatasaray noemt Sneijder ‘een duur probleem’. “Zijn snelheid is weg. Hij kan alleen op 10 spelen. En hij maakt geen enkele kans tegen vleugelspelers. Op dit moment haalt hij het niveau van zijn broertje Rodney”.

Maar over de manier waarop spits Burak speelt, zijn de commentaren bij de Galatasaray aanhang nog genadelozer. “Hij is nog slechter dan Sneijder”.

In de etalages is nog wel het Galatasaray-shirt van Drogba te zien, maar dat van Sneijder is weggehaald.

 

 

Reageren




*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch