Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Louis je informatie over Sneijder is hopeloos gedateerd

21 aug
2013
Door: Marc Guillet
Er is 1 reactie

Beste Louis,

Ik stel voor dat je een abonnement neemt op het Turkse Lig TV. Dan kun je alle wedstrijden van Galatasaray zien met Wesley Sneijder. Want het is duidelijk dat je informatie over hem hopeloos gedateerd is.

Drie, vier maanden geleden was hij nog niet in vorm en niet fit, maar ondertussen heeft hij grote progressie gemaakt. Hij heeft de naam een stapper te zijn en van het nachtleven te houden hier in de coolste party stad van Europa. Ik weet het, Sneijder is rock ’n roll. Met Yolanthe aan zijn zijde zijn ze vaak te zien in de roddelpers. Zal best. Maar hij is ook een prof. En in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft hij zo te zien veel trainingsarbeid verricht. Ik zag hem gisteravond in het stadion tijdens de eerste wedstrijd van Galatasaray van de competitie. Ook na de wedstrijd zag ik hem in de mixed zone. Flink vermagerd. En hevig transpirerend, want hij was de wedstrijd begonnen met koorts!

Zijn wilskracht en creativiteit resulteerden al in de achtste minuut in het eerste doelpunt na een fraaie, voorbereidende actie van hem op het middenveld, die na een paar tussenstations weer bij Sneijder eindigde op de achterlijn, vanwaar hij de bal op wonderbaarlijke wijze langs de doelman schoot.

Ook bij het tweede doelpunt hoort zijn naam in ieder geval als een assist vermeld te worden. Burak kreeg de bal van Sneijder in de zestien en werd daar tegen de grond gewerkt door de keeper. Burak schoot zelf van 11 meter raak.

Bij elk van de gevaarlijke acties was Sneijder betrokken en het had drie of vier nul kunnen worden als Drogba, Burak en Hakan niet zo slordig in de afwerking waren geweest.Ook in verdedigend opzicht deed Sneijder goed mee.

Kijk Louis, zo bewijst de door jou gepasseerde spelmaker zich elke wedstrijd weer de afgelopen weken. Weet je dat Didier Drogba zijn tweede, en winnende goal tegen Arsenal in de Emirates Cup eerder deze maand maakte na een assist van Sneijder? Daardoor won Galatasaray de Cup.

In de Super Cup tegen Fenerbahce, vorige week zondag, was het niet anders. Naast keeper Muslera en Didier Drogba, stal de Nederlandse superster de show. Als een van de weinigen kreeg hij van de sportkrant Fanatik het rapportcijfer 8. “Voortdurend strooide hij met geweldige passes. Daarmee toonde hij aan dat dit seizoen heel anders zal zijn.”

Vorig seizoen kon Sneijder in de meeste wedstrijden niet voldoen aan de torenhoge verwachtingen. Vaak werd hij na de eerste helft gewisseld voor de Marokkaanse Nederlander Nordin Amrabat. Soms werd hij zelfs afgeserveerd als de slechtste speler.

Dat hij voor zijn komst in de winterstop een half jaar bij Inter op de bank had gezeten, was inderdaad niet bevorderlijk voor zijn conditie. Gebrek aan wedstrijdritme brak hem in die eerste periode bij Galatasaray herhaaldelijk op. Coach Fatih Terim zette hem in de eerste wedstrijden niet in op zijn gewenste nummer 10 positie waar hij het beste tot zijn recht komt. Meeverdedigen kon hij amper door zijn gebrek aan fitheid. Daarnaast werd hij door de Turkse spelers vaak niet in het spel betrokken en vroeg hij opvallend vaak tevergeefs de bal. Dat heb jij ook gezien Louis, toen je hier in Istanboel was.

Sneijder weet zijn ondermaatse prestaties aan een onvoldoende voorbereidingsperiode. “In het nieuwe seizoen zal je de echte Sneijder zien”, zei hij.

Spelend tussen de linies is wat Sneijder het liefste doet. Dat bleek ook in die wedstrijd voor de Turkse Super Cup tegen aartsrivaal Fenerbahçe van Dirk Kuyt. Galatasaray won in de verlenging met 1-0 door een onhoudbare kopbal van Drogba. “De Nederlandse superster bediende Drogba herhaaldelijk met gevaarlijke passes. Dat was het belangrijkste kenmerk van de aanvallen”, aldus de sportkrant Fanatik. “Wesley Sneijder was niet alleen effectief in aanvallend opzicht, maar hielp ook mee met het verdedigende werk. Hij voldeed in alles wat Fatih Terim van hem verwachtte.”

Sneijder pakte hiermee alweer zijn derde prijs binnen een half jaar, na het landskampioenschap en de Emirates Cup.

Louis, ik weet dat je vindt dat je je hebt opgeofferd om bondscoach van Oranje te worden. Maar voor die een miljoen euro per jaar is het toch niet te veel gevraagd om gewoon je huiswerk goed te doen? Dus aarzel niet en neem vandaag nog een abonnement op het Turkse Lig TV. Dan kan ook jij, net als wij, genieten van Wesley’s schitterende acties. En zien we zijn naam hopelijk weer snel terug in de selectie van Oranje.

One Comment

  1. Gep Jansen schreef:

    Hallo Marc,

    Hoe gaat het met je. We volgen je pagina regelmatig.

    Ben het volkomen met je eens, maar denk je niet dat Van Gaal dit exspres gedaan heeft om hem zo in een volkomen afgetrainde situatie te manoevreren? Hij kan dan niet meer om hem heen. Als WS dan toch niet geselecteerd wordt, dan kunnen we de WK wel vergeten, aangezien wij z’n ervaring broodnodig hebben.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch