Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Verloving in Turkije wordt nachtmerrie voor Haagse agenten

12 aug
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Ze hadden zich er zo op verheugd: verloven tijdens hun vakantie in Didim, een badplaatsje aan de Egeïsche Zee met prachtige stranden, een rijke historie en mooie natuur. Van een feestje kwam niets terecht. De vakantie is verpest. Paul Knörr werd door winkeliers met honkbalknuppels en stokken in elkaar geslagen. Zijn vriendin kreeg een kopstoot en zit met 3 hechtingen in haar wenkbrauw.

Knörr (31) en zijn vriendin, die van Turkse afkomst is, werken als surveillant bij de politie in Den Haag. “Ik kom veel met Turken in aanraking tijdens mijn werk. Velen hebben korte lontjes, maar wat mij hier is overkomen, is te gek voor woorden. Het leek wel een poging tot doodslag”.

Een paar dagen geleden was de Haagse agent samen met zijn vriendin op zoek naar een niet te duur, waterdicht horloge. In de winkel ‘Star Time’ kocht hij er een. Na wat afdingen werd een bedrag van 60 Turkse lira (24 euro) betaald.

“Nadat ik later die dag met mijn horloge deze zee in ging bleek het niet waterdicht te zijn. Samen met mijn vriendin, haar dochter, zus en twee dochters van haar zus zijn we naar de winkel teruggegaan. De verkoper vroeg of ik een ander horloge wilde hebben of geld terug wilde hebben. Ik heb gezegd dat ik mijn geld terug wilde.”

De chef kwam erbij. Die zei dat het horloge gewoon werkte en dat Knörr loog. “Mijn vriendin heeft in het Turkse uitgelegd dat het horloge in het water niet werkt. De chef bleef erbij dat ik loog en dat ik geen geld terug kreeg. Toen bleek dat hij ook Engels sprak, heb ik hem gezegd dat hij rotzooi verkoopt en dat ik gewoon mijn geld terug wil hebben zoals afgesproken. Nog voordat ik was uitgesproken greep hij me bij de keel en sloeg hij me in mijn gezicht.”

Zijn gouden ketting met hanger braken en is hij verloren. Zijn vriendin en schoonzus probeerden tussenbeide te komen en de man tot bedaren te brengen. Tevergeefs. “Plotseling werd ik door een andere medewerker met een honkbalknuppel op mijn rug en nek geslagen. Ik werd naar buiten getrokken. Daar door talloze mannen geschopt en geslagen. Het leken wel hyena’s. Ik weet niet waar ze zo snel vandaan kwam. Ik ben zeker zeven keer geslagen met honkbalknuppels en stokken. Het was echt een nachtmerrie. Ik dacht dat het mijn dood zou worden.” Een van de mannen heeft zijn vriendin een kopstoot gegeven waardoor zij 3 hechtingen in haar wenkbrauw heeft. “Zelfs mijn stiefdochter en mijn nichtjes hebben klappen gehad van die laffe honden.”

Een andere winkelier bracht Knörr in veiligheid. De politie, die snel ter plaatse was, gebruikte pepper spray en de wapenstok om de hoofdverdachten te kunnen aanhouden.

Op het politiebureau ging het niet zoals hij in Nederland gewend is. “De verdachten zaten samen met ons in dezelfde kamer. Ze konden zich zelfs vrij door het politiebureau bewegen. Ook de kinderen voelde zich binnen het politiebureau niet op hun gemak.”

Volgens de politie zullen de verdachten een boete krijgen van 2500 Turkse lira (975 euro). Het openbaar ministerie zal de zaak niet in behandeling nemen, omdat ze al bestraft zijn. Om de geleden materiële schade van € 3500,- aan zijn shirt, Armani bril, horloge, gouden ketting, armband en hanger – vergoed te krijgen, moet hij een civiele procedure opstarten.

“Onze vakantie is door dit alles om zeep geholpen”, verzucht Knörr. “Ik kan nog steeds mijn arm niet gebruiken, niet autorijden of zwemmen. Op dokters voorschrift mag mijn vriendin een week lang niet met haar gezicht in het water. Wat een nachtmerrie”.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch