Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Sneijder strooit met geweldige passes

12 aug
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Blog

Van bondscoach Louis van Gaal moet zijn voormalige aanvoerder eerst fit worden en in vorm raken. Pas dan kan Wesley Sneijder, eventueel, weer in aanmerking komen voor het Nederlandse elftal.

Coach Fatih Terim van de Turkse landskampioen Galatasaray denkt daar heel anders over. Sneijder hoeft zich voor hem niet meer te bewijzen. Dat doet de spelmaker in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen al elke wedstrijd.

Zo maakte Didier Drogba zijn tweede, en winnende goal tegen Arsenal in de Emirates Cup eerder deze maand na een assist van Sneijder. Daardoor won Galatasaray de Cup.

Gisteren was het niet anders. Naast keeper Muslera en Didier Drogba, stal de Nederlandse superster de show, zoals de sportkrant Fanatik juichend schrijft. Als een van de weinigen krijgt hij van de krant het rapportcijfer 8. “Voortdurend strooide hij met geweldige passes. Daarmee toonde hij aan dat dit seizoen heel anders zal zijn.”

Vorig seizoen kon Sneijder in de meeste wedstrijden niet voldoen aan de torenhoge verwachtingen. Vaak werd hij na de eerste helft gewisseld voor de Marokkaanse Nederlander Nordin Amrabat. Soms werd hij zelfs afgeserveerd als de slechtste speler.

Dat hij voor zijn komst in de winterstop een half jaar bij Inter op de bank had gezeten, was inderdaad niet bevorderlijk voor zijn conditie. Gebrek aan wedstrijdritme brak hem in die eerste periode bij Galatasaray herhaaldelijk op. Coach Fatih Terim zette hem in de eerste wedstrijden niet in op zijn gewenste nummer 10 positie waar hij het beste tot zijn recht komt. Meeverdedigen kon hij amper door zijn gebrek aan fitheid. Daarnaast werd hij door de Turkse spelers vaak niet in het spel betrokken en vroeg hij opvallend vaak tevergeefs de bal.

Sneijder weet zijn ondermaatse prestaties aan een onvoldoende voorbereidingsperiode. “In het nieuwe seizoen zal je de echte Sneijder zien”, zei hij.

In de aanloop naar de nieuwe competitie blijkt dat Sneijder hard heeft gewerkt aan zijn conditie en scherp en creatief is in de wedstrijden tot nu toe. Jammer dat Van Gaal die progressie nog niet heeft opgemerkt.

Spelend tussen de linies is wat Sneijder het liefste doet. Dat bleek ook gisteravond in de wedstrijd voor de Turkse Super Cup tegen aartsrivaal Fenerbahçe van Dirk Kuyt. Galatasaray won in de verlenging met 1-0 door een onhoudbare kopbal van Drogba. “De Nederlandse superster bediende Drogba herhaaldelijk met gevaarlijke passes. Dat was het belangrijkste kenmerk van de aanvallen”, aldus de sportkrant Fanatik. “Wesley Sneijder was niet alleen effectief in aanvallend opzicht, maar hielp ook mee met het verdedigende werk. Hij voldeed in alles wat Fatih Terim van hem verwachtte.”

Sneijder pakte hiermee alweer zijn derde prijs binnen een half jaar, na het landskampioenschap en de Emirates Cup.

Uitbundig vierde hij de overwinning mee. De Utrechter genoot met volle teugen en toonde zich tevreden over zijn spel. “Ik voel me echt goed. We hadden een goed voorseizoen. We verslaan de grote teams in vriendschappelijke wedstrijden. Komend seizoen gaan we opnieuw voor de hoofdprijzen”.

Sneijder heeft zijn draai gevonden in Istanboel en bij Galatasaray. Hoe lang gaat het duren voor ook Van Gaal dat opmerkt?

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch