Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Sneijder: “Utrecht! Hij is voor jullie!”

7 mei
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: AD Sportwereld

Istanbul – De titel van zijn ploeg Galatasaray was net binnen, zondagavond, en dus zocht en vond Wesley Sneijder de cameraman van Galatasaray TV. Hij pakte de man bij de schouders en schreeuwde uitbundig. Daarna vroeg hij of hij zijn fans in Utrecht mocht bedanken: “Utrecht! Amsterdamsestraatweg! Ik weet dat jullie meekijken jongens; hij is voor jullie!

Eindelijk was er weer eens iets te vieren voor Sneijder, die eind januari een contract van 3,5 jaar tekende bij Galatasaray. Bijna een half jaar stond hij bij Inter Milan buiten de basis wegens onenigheid over de verlenging van zijn contract. Nu vierde hij de titel,  de negentiende van Galatasaray ooit, een record in Turkije. Twee weken voor het eind van de competitie. De voorsprong op aartsrivaal Fenerbahçe was door de 4-2 overwinning op Sivasspor opgelopen tot tien punten.

Alle Turkse kranten hebben het kampioenschap van ‘De Leeuwen’, zoals hun bijnaam luidt, op de voorpagina. Coach Fatih Terim, die nu met 15 bekers meer titels heeft gewonnen dan welke andere trainer in Turkije, ging op de schouders. Hij had de afgelopen wedstrijden voor straf vanaf de tribune moeten toekijken, omdat hij diverse scheidsrechters verrot had gescholden. Het met 52.000 supporters tot de nok toe uitverkochte stadion bleef applaudiseren en feesten met vuurwerk, muziek en clubliederen.

Uitbundig deed Sneijder mee met de feestvreugde op het veld en in de kleedkamer. De opluchting straalde van hem af. Het ging de afgelopen drie maanden ook niet zoals hij en de fans hadden gehoopt. Te weinig conditie en wedstrijdritme in het begin. Een hamstring blessure de afgelopen weken.

Hij zei bij aankomst dat hij net als Galatasaray legende Gheorghe Hagi ‘ook een legende wil worden’. Zover is het nog lang niet. De aanvoerder van Oranje maakte de enkele cruciale doelpunten, maar de meeste aandacht van de media gaat toch uit naar spits Didier Drogba en doelpuntenmachine Burak Yilmaz. Maar volgend jaar zijn er nieuwe kansen: in de Champions League.

Video met Sneijder

Bekijk de video met Sneijder hier

http://bit.ly/11PAY5A

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch