Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Sneijder: Ik voel me op mijn plek en ben echt gelukkig in Istanbul

17 apr
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

In: AD Sportwereld

De vorm-crisis is voorbij. Het wedstrijdritme is terug. Wesley Sneijder is een gelukkig mens, want hij heeft eindelijk zijn draai gevonden bij Galatasaray.

Dat zei de aanvoerder van Oranje, met Yolathe aan zijn zijde, bij de lancering van hun Lipton ijsthee commercial waarin zij beiden te zien zijn. Sneijder houdt niet alleen van de ijskoude frisdrank, maar ook van Adana kebab, flinterdunne Turkse lahmacun pizza en çiğ köfte, een vegetarisch snack op een blad ijsbergsla en besprekeld met citroen. En allemaal zo pittig mogelijk. “I love spicy”, zegt Sneijder, waarna hij het nog een aantal keren in het Turks herhaalt: ‘çok, çok, seviyorum’.

“In het begin waren de verwachtingen heel hoog gespannen, ook bij mezelf”, zei Sneijder over zijn transfer in de winterstop van Inter Milan naar de Turkse topclub Galatasaray. “Het was moeilijk. Het was allemaal nieuw, een nieuw systeem ook. Nu voel ik me op mijn plek en ik ben echt gelukkig hier”.

Hij werd in de afgelopen wedstrijdeen herhaaldelijk gewisseld door zijn trainer Fatih Terim, vaak al na de eerste helft. En in de sportpers groeide de kritiek. De ommekeer kwam in de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid thuis. Die werd met 3-2 gewonnen. Mede dankzij een prachtige goal van de 28-jarige middenvelder.

In het afgelopen weekend, in de uitwedstrijd tegen Kardemir Karabükspor, de nummer 13 op de ranglijst van de Turkse eredivisie, scoorde de Nederlander de enige goal in de 52e minuut na een assist van Drogba. Als dank wordt hij sindsdien met een nieuwe bijnaam aangeduid, Wesley ‘Sniper’ (scherpschutter). Zijn optreden was een Oscar waard en hij vertegenwoordigt een ‘Tulpen Revolutie’, aldus de sportkranten.

Galatasaray moet het de komende wedstrijden doen zonder trainer Fatih Terim. De heetgebakerde coach moet voor straf negen wedstrijden toekijken vanaf de tribunes, omdat hij scheidsrechters herhaaldelijk heeft uitgescholden.

Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan en Galatasaray staat bovenaan met 4 punten meer dan aartsrivaal Fenerbahçe waar Dirk Kuyt speelt. Sneijder denkt nog niet aan de mogelijk beslissende derby tegen Fener op 12 mei. “Er zijn nog drie belangrijke wedstrijden voor die derby. We gaan voor de titel. En we gaan nog harder ons best doen om elke wedstrijd te winnen, voor onze coach Fatih Terim”.

Bekijk de video: Sneijder houdt van ice tea en van gekruide Turkse gerechten

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch