Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Wesley ‘Sniper’ is de nieuwe bijnaam van Sneijder

14 apr
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Wesley Sneijder begint zijn draai te vinden bij Galatasaray. Zijn wedstrijdritme en uithoudingsvermogen zijn duidelijk verbeterd. De ommekeer kwam in de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid thuis die met 3-2 werd gewonnen. Onder meer door een prachtige goal van de aanvoerder van Oranje.

In de uitwedstrijd tegen Karabükspor, de nummer 13 op de ranglijst van de Turkse eredivisie, scoorde de Nederlander de enige goal in de 52e minuut. De supporters en de sportpers gaan helemaal uit hun dak en komen superlatieven te kort om de prestatie van de middenvelder te prijzen. Wesley ‘Sniper’ is zijn nieuwe bijnaam in de sportkranten AMK en Totomac. Op een andere pagina wordt hij in grote gouden letters de ‘Gouden Sinaasappel’ (oranje en sinaasappel zijn hetzelfde woord in het Turks) genoemd. En de voorpagina van Fotomac is helemaal gevuld met een foto van Sneijder rennend tussen de tulpen, met als kop ‘Tulpen Revolutie’.

Supporters hebben nog een andere lovende bijnaam voor Sneijder, die met nummer 14 speelt. Ze noemen hem ‘On Numera’ (nummer 10), waarmee ze bedoelen dat hij het rapportcijfer 10 verdient, met andere woorden ‘de beste’.

Galatasaray moest het doen zonder trainer Fatih Terim. De heetgebakerde trainer heeft een zware straf gekregen van de voetbalbond wegens herhaaldelijk protesteren tegen en het beledigen van de scheidsrechter. Hij is voor negen wedstrijden verbannen naar de tribunes en de keeperstrainer coacht nu vanaf de zijlijn. Toch won Galatasaray de moeizame uitwedstrijd tegen Karabükspor. Waarom? Simpel, volgens sportkrant AMK: ‘Terim was er niet, Wesley wel’.

 

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch