Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Sneijder ‘Man of the Match’

10 apr
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Arbiters waren ‘dieven’ aldus de Turkse pers

op: website AD.nl

Wesley Sneijder is weer in de armen gesloten van de Turkse pers en de supporters van Galatasaray. Hij werd na 3-2 winst op Real Madrid, waarin hij een belangrijk aandeel had met een assist en een prachtige goal, uitgeroepen tot ‘Man of the Match’ door de Uefa. Hij is niet langer ‘Oranje’ (ook ‘sinaasappel’ in het Turks), maar een ‘aardbei’ (wegens de rode kleur van de Galatasaray outfit), aldus een van de laaiend enthousiaste supporters op de Galatasaray forums.

Sneijder was in de eerste helft al gretig, maar zijn passes kwamen meestal niet aan. Na de snelle 0-1 van Ronaldo werd er door alle spelers van Galatasaray ‘hard gewerkt als bijen’, maar er zat geen lijn en creativiteit, en dus geen gevaar in hun spel, aldus de commentatoren.

Nadat Hamit Altintop in de rust had plaatsgemaakt voor ex-PSVer Amrabat ging het beter lopen. Sneijder haalde in de 57e minuut de achterlijn en gaf een assist op maat aan Emmanuel Eboué die keihard inschoot. Enkele minuten later miste de aanvoerder van Oranje een grote kans vlak voor het doel. Maar in de 70e minuut maakte Sneijder een schitterende passeerbeweging en schoot de bal feilloos binnen. Die goal gaf Galatasaray weer hoop. En na de snelle derde goal van Drogba stonden de tribunes nog fanatieker achter hun manschappen die vochten als leeuwen (zoals hun bijnaam luidt). Helaas werd een tweede goal van Drogba wegens buitenspel afgekeurd en volgden er geen doelpunten meer totdat Ronaldo in de slotminuut het genadeschot lostte en de eindstand over twee wedstrijden op 5-3 bracht.

Niemand heeft het meer over het slechte spel van Sneijder in de voorgaande wedstrijden of de twijfels over zijn fitheid. Iedereen is het erover eens dat hij in de tweede helft de beste prestatie neerzette sinds zijn komst in januari naar Istanboel. Kranten geven hem een 8 of een 9 als rapportcijfer.

Opnieuw wordt er door de supporters en in de pers geklaagd over de arbiter. Eerst was het ‘de slachter uit Noorwegen’ die in Madrid ten onrechte geen penalty gaf en de spits Burak onjuist bestrafte met een gele kaart. Nu is het het arbitrale trio uit Frankrijk dat er van langs krijgt. “We hebben niet verloren door de doelpunten van Ronaldo, maar door twee keer slechte scheidsrechters die op de hand van Madrid waren”, zegt een supporter.

Met instemming wordt Drogba geciteerd die na afloop zei dat de eerste goal van Ronaldo buitenspel was. De sportkrant AMK zet een kop over bijna de hele breedte van de pagina: ‘Dieven’ en daarbij een grote foto van Jose Mourinho die de Franse scheidsrechter Stephane Lannoy na afloop de hand drukt, met daarbij als kop ‘bedankt!’.

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch