Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turkse twijfel over Sneijder neemt toe

9 apr
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Loopvermogen Nederlander bij Galatasaray bekritiseerd

In: AD Sportwereld

In de Turkse media worden steeds meer vraagtekens gezet bij het spel van Wesley Sneijder. Ook bij de supporters van Galatasaray begint de twijfel te groeien of de aanvoerder van het Nederlands elftal wel ‘de koning van het heelal’is waarvoor ze hem bij aankomst hielden. ‘Is hij uitgeschakeld?’ is de kop in de sportkrant FotoMaç. Sommige supporters kritiseren hem als een ‘archaïsche nummer 10’, omdat hij niet meeverdedigt.

Afgelopen weekend, in de moeizame uitwedstrijd tegen hekkensluiter Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü, werd Sneijder weer gewisseld. Pas daarna begon het te lopen. Galatasaray wist een 1-0 achterstand met tien man na de rust om te buigen in een 1-3 overwinning, mede dankzij twee doelpunten van Didier Drogba.

Sneijder heeft sinds zijn aankomst eind januari nu tien wedstrijden gespeeld voor Galatasaray. In acht daarvan stond hij in de basis, maar slechts in twee wedstrijden speelde hij de volle negentig minuten mee. In tegenstelling tot de torenhoge verwachtingen van de ‘aankoop van de eeuw’, maakte hij maar twee goals en gaf geen enkele assist, zo benadrukt FotoMaç.

Is Sneijder echt hersteld van zijn blessure tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Estland? Ook daar zetten sportjournalisten vraagtekens bij. Hij haalt het gewenste niveau niet en zijn presaties tegen Real Madrid waren ver beneden de maat.

Crisis

‘Alle ogen zijn gericht op Sneijder’ kopt de sportkrant Fanatik, dat spreekt over een crisis. De krant wijst er op dat zijn optreden tegen Mersin ook weer teleurstellend was. Coach Fatih Terim tobt duidelijk nog steeds hoe hij Sneijder moet inpassen in zijn 4-4-2 systeem. Hij gaf zijn 28-jarige middenvelder na de rust tegen Mersin geen speelminuten meer. Na afloop zei de oefenmeester dat hij spelers met loopvermogen nodig heeft. Nadat oud-PSVer Nordin Amrabat voor Sneijder in het veld was gekomen liep het bij Galatasaray veel beter. De coach leek Sneijder impliciet te kritiseren toen hij zei: “Kijk maar hoe de tweede helft verliep”.

Didier Drogba

De 35-jarige Didier Drogba is momenteel de held bij Galatasaray. Zijn twee goals zorgden ervoor dat de koploper in de hoogste divisie van het Turkse voetbal zijn voorsprong van vier punten op aartsrivaal en stadgenoot Fenerbahçe behoudt.

Drogba zei na afloop van de wedstrijd tegen Mersin dat dit een les moet zijn voor de wedstrijd van vanavond in het eigen stadion tegen Real Madrid. De koninklijke staat met 3-0 voor, maar een achterstand kan worden omgebogen in een overwinning, aldus Drogba. Alle hoop is nog niet verloren. Steun van de supporters zal cruciaal zijn. Drogba heeft in de Champions League 39 doelpunten gemaakt. “In de wedstrijd tegen Madrid wil ik dit opvoeren tot 40 of meer”.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch