Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Briesende Galatasaray coach mogelijk vervangen door vrouw

9 apr
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: AD Sportwereld

Galatasaray coach Fatih Terim, het meest opgewonden standje in het heetgebakerde Turkse voetbal, heeft het weer bont gemaakt. Hij onderstreepte zijn veelvuldige kritiek op de arbiter in de uitwedstrijd bij Mersin met wilde armgebaren en gooide in de eerste helft een buitengespeelde bal uit protest woedend op de grond.

Toen de scheidsrechter hem daarop voor straf naar de tribune stuurde, ging hij helemaal uit zijn dak en schold de scheids verrot en ook diens grensrechter en de coach van Mersin. Wesley Sneijder en andere spelers probeerden hun trainer tot bedaren te brengen maar dat lukte slechts met grote moeite. Ook beide assisten van de coach werden verbannen naar de tribune toen zij de arbiter in de tweede helft luidkeels bleven kritiseren. De enige die op de bank overbleef was de masseur.

De verwachting is dat het trio voor zes wedstrijden zal worden geschorst. Terim krijgt die zware straf, doordat hij al eerder dit seizoen wegens wangedrag naar de tribune was verbannen.

De enige twee van de coaching staf die nog over zijn om het team te leiden zijn de keeperstrainer Claudio Taffarel en Duygu Erdoğan. Als gekozen wordt voor Erdoğan, en zij heeft de beste papieren, dan wordt het voor het eerst dat een vrouw coach is van een topclub in de eredivisie van het Turkse voetbal.

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch