Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

‘Mr. Duracell droomt van finale in Amsterdam’

5 apr
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

op site ad.nl

‘Fenerbahçe  op weg naar halve finale van Europa League’ juicht de Turkse pers eensgezind na de 2-0 overwinning op Lazio Roma. Supporters en columnisten in de sportkranten dromen al hardop van de finale in de Amsterdam Arena op 15 mei. De kaartjes zijn al gekocht.

Dirk Kuyt is na zijn doelpunt in de 90ste minuut de held van Fenerbahçe. De 33-jarige Katwijker wordt weer geprezen als Mr. Duracell wegens zijn onvermoeibare passie, energie en strijdlust. “Ik kan nog wel 90 minuten spelen”, zei hij na afloop lachend.

Hij had met volle teugen genoten van de sfeer en de luidruchtige steun van de fans in het uitverkochte stadion van Fenerbahce. “Het publiek was fantastisch”, zei Kuyt. De plaatsvervangend aanvoerder van Oranje, die in 46 wedstrijden voor Fenerbahçe nu 15 doelpunten heeft gemaakt en 10 assists heeft gegeven, riep zijn teamgenoten na afloop op een ereronde te maken langs de tribunes om de supporters te bedanken. Hij trok zijn shirt uit en gooide dat naar fans die met een Nederlandse vlag zwaaiden. “In februari ontrolden supporters een spandoek met daarop in het Nederlands de tekst ‘Dank je voor je vechtlust voor Fenerbahce, Mr. Duracell’. Daarom vond ik het leuk om nu iets terug te kunnen doen voor de fans”.

De overwinning van Fenerbahçe staat op alle voorpagina’s in de Turkse pers. De returnwedstrijd volgende week in Italië wordt door sommigen overmoedig getypeerd als ‘een vakantiereisje naar Rome’. Dirk Kuyt is realistischer. “Mijn doelpunt in de laatste minuut was belangrijk. Daardoor konden we met 2-0 van het veld lopen. Dat is een prima uitgangspositie voor volgende week”.

Hij wil nog niet denken aan de finale in Amsterdam. “We moeten het stap voor stap nemen. In voetbal is alles mogelijk. Liverpool stond in 2005 in de finale tegen A.C. Milan tijdens de rust met 3-0 achter en ze gingen er toch met de Champions League Cup vandoor. Onze overwinning thuis is mooi, maar het is natuurlijk nog niet gebeurd. We moeten in Rome net zo geconcentreerd spelen als hier in Istanboel”.

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch