Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

‘Waardeloze Sneijder was de slechtste van allemaal’

4 apr
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

op: AD website

De teleurstelling is groot bij de supporters van Galatasaray. De afgetekende 3-0 nederlaag in het Bernabeu stadion van Real Madrid doet heel veel pijn. Ja, het kwaliteitsverschil speelde een rol, geven velen toe. En kritiek wordt de spelers van Galatasaray niet gespaard, maar de scheidsrechter speelde een hele kwalijke en bepalende rol in de uitslag, zo is de algemene mening. En Sneijder speelde het slechtst van allemaal tegen zijn oude ploeggenoten van Madrid.

De sportkrant Acik Mert Korkusuz Spor Gazetesi ruimt de hele voorpagina in voor een foto van de arbiter en noemt hem in een grote kop ‘De Noorse slachter’. Op die pagina ook een foto van de actie van Ramos in de 78ste minuut toen hij in de zestien meter op de schoen ging staan van aanvaller Burak. In tegenstelling tot wat de Galatasay aanhang verwachtte kreeg Ramos geen geel, maar Burak, waardoor de topscorer de return wedstrijd mist. Bovendien had de arbiter Galatasaray daarvoor een penalty moeten geven, zo vindt heel Galatasaray.

De scheids onthield eerder in de wedstrijd al een penalty toen Khedira de bal duidelijk met de hand aanraakte. ‘We spelen geen volleybal!’ zet de krant bij de foto.

Coach Fatih Terim zei tijdens de persconferentie na afloop dat de ‘amateuristische scheidsrechter’ grote invloed had gehad op het scoreverloop’, maar hij wilde niet alle schuld afschuiven op de arbiter. Hij benadrukte het kwaliteitsverschil en kritiseerde zijn spelers voor het weggeven van doelpunten en het niet benutten van de eigen scoringskansen.

De Turkse pers lukt het niet om de echte oorzaak te vinden van de grote nederlaag. Sommige supporters wel. “Trainer Fatih Terim heeft zelfmoord gepleegd door met drie aanvallers te beginnen”, zo wordt gezegd. “Met een extra zwoegende middenvelder hadden we een heel andere wedstrijd gehad”.

Sneijder werd terecht na 45 minuten gewisseld, zo is de algemene mening. ‘Sneijder waardeloos!’, zo kopt een van de sportkranten. “Van de slecht spelende Galatasaray spelers was hij de slechtste”. In die eerste helft was hij maar 19 keer aan de bal.

Wat er in de returnwedstrijd in Istanboel nog rest is strijden voor de eer. Want het bereiken van de halve finale wordt door de meesten gezien als een illusie.

 

 

 

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch