Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Ergernis bij Galatasaray over Nederlandse mat

4 mrt
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: AD Sportwereld

De graspollen vliegen in het rond, spelers en de scheidsrechter struikelen en vallen over het knollenveld en het gras wil maar niet groeien. De nieuwe, uit Nederland afkomstige grasmat in het stadion van de Turkse topclub Galatasaray leidt elke wedstrijd tot meer ergernis bij spelers en supporters.

Het speelveld werd eind januari opgeleverd.  “Het zag er toen fantastisch uit”, zegt Ton Roosendaal, country manager van Support In Sport (SIS).

Het bedrijf is een wereldleider op het gebied de aanleg en het onderhoud van synthetische en natuurlijke sportvelden. Het heeft grasmatten aangelegd voor de stadions waar de finales werden gespeeld van het laatste wereldkampioenschap, de African Cup of Nations, de Champions League, en daarnaast in de stadions van onder andere Real Madrid, Benfica en de Amsterdam Arena.

“De grasmat en het drainagesysteem van het voetbalveld van Galatasaray hebben afgelopen zomer grote schade opgelopen”, zegt Ilyas Kobal, directeur van SIS Eastern Europe. Dat kwam door de 50-ton zware kranen voor het bouwen en afbreken van podia voor concerten van Madonna en andere popsterren.

Galatasaray had haast met de aanleg van een nieuwe grasmat, omdat het deze zomer gastheer is van de FIFA wereldkampioenschappen voetbal voor spelers jonger dan 20. “Januari bleef als enige mogelijkheid over, maar dat is de slechtste periode voor een nieuwe mat”, aldus Kobal. “Er is te weinig licht en het is te koud. De slechte kwaliteit van het gras zal nog twee tot drie wedstrijden duren. Daarna is er meer zon en warmte en zal het gras weer groeien”.

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch