Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Loftuitingen voor Sneijder

27 feb
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: AD Sportwereld

Istanbul – De supporters van Galatasaray en de Turkse sportpers hebben Wesley Sneijder in de armen gesloten na de wereldgoal die hij maandagavond maakte tegen Orduspor (4-2).

Sportkrant Fanatik riep hem uit tot de ‘Leeuw van Galatasaray’ (de bijnaam voor de spelers van de Turkse topclub). Vorige week werd hij nog afgeserveerd omdat hij volgens de sportpers ‘stond te slapen’ in de belangrijke Europa League thuiswedstrijd tegen Schalke 04, die eindigde in een teleurstellende 1-1.

Sneijder schitterde in een wedstrijd die in aanmerking komt voor een Oscar, aldus een sportkrant. Het maakte zijn eerste doelpunt in 183 dagen (augustus 2012). Hij krulde de bal van buiten het strafschopgebied in de rechter kruising en hielp zo Galatasaray over het dode punt heen toen ze in de 58ste minuut nog met 0-2 achterstonden.

De ‘Zoon van het Noorden’ wordt uitgebreid gefêteerd. Hij kreeg een dikke acht van analisten. Sneijder speelde voor het eerst op 10, zijn vertrouwde positie achter de spitsen en kwam daardoordoor veel beter uit de verf dan in de wedstrijd tegen Schalke toen hij op links was geposteerd. Bij vrijwel elk balcontact dreigde er gevaar van Sneijder. Hij gaf splijtende passes en op maat gesneden voorzetten naar de spitsen Didier Drogba en Burak Yilmaz, maar die verprutsten in de eerste helft alle kansen. Met nog een half uur te spelen nam Sneijder het heft in eigen hand en schoot loeihard op goal. Die treffer leidde tot een ontlading bij de spelers, de supporters, en coach Terim die wegens herhaaldelijke kritiek op de arbiters voor straf naar de tribune was verbannen.

Sneijder nam het team op sleeptouw, aldus een van de analisten. Het wonderschone doelpunt, dat het keerpunt betekende in de wedstrijd, was ‘een perfecte handtekening’ van de Nederlandse ster. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de koploper in de competitie, 6 punten voor op aartsrivaal Fenerbahçe.

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch