Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Trainer Terim looft Sneijder voor topper met Schalke 04

20 feb
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: AD Sportwereld en Dagblad van het Noorden

Foto: Slawomira Kozieniec

De verwachtingen zijn hooggespannen bij de fanatieke aanhang van de Turkse topclub Galatasaray voor de thuiswedstrijd van vanavond tegen Schalke 04 in de achtste finales van de Champions League.

Alle ogen zijn gericht op de twee supersterren van de koploper in de Turkse Super Lig: Wesley Sneijder (28) en Didier Drogba (34). Beide waren tijdens de winterstop de meest spectaculaire aankopen in Europa en werden met veel fanfare gepresenteerd aan de fans. Turkse sportkranten schreven Sneijder al voor zijn komst de hemel in met koppen als ‘De koning van het heelal’, ‘De grote liefde van de titanen’ en ‘De transfer van de eeuw’.

In de sportwinkels in Istanbul staan etalagepoppen met de shirts van Sneijder en Drogba gebroederlijk naast elkaar en op de meeste prominente plaatsen. De club verdient miljoenen aan de verkoop van de shirts.

Coach Fatih Terim droomt al van de kwartfinales

Net als de supporters droomt ook technisch directeur Fatih Terim al van de kwartfinales in de Champions League. Aan de vooravond van de wedstrijd tegen Schalke 04 looft de gelauterde coach Sneijder als een ‘fantastische aangever’ en Drogba als een ‘formidabele afmaker’.

De spits uit Ivoorkust kwam afgelopen weekend voor het eerst in actie voor Galatasaray in de uitwedstrijd tegen Akhisar Belediyespor, de hekkensluiter van de Turkse competitie. Tegen alle verwachtingen in kwam ‘Cim Bom Bom’ niet tot scoren in Manisa tot de 63e minuut. Drogba was nog geen vijf minuten in het veld toen hij met een kopbal scoorde na goed voorbereidend werk van Sneijder. Ook bij het tweede doelpunt van Galatasaray was Sneijder betrokken. De supporters de rood-gele ‘Leeuwen’ hopen dat de dagen van hun ‘dream team’ van het seizoen 1999-2000 herleven. Toen won Galatasaray zowel de landstitel, de beker, de UEFA Cup en de UEFA Super Cup. Met de wereldsterren Drogba en Sneijder, plus Burak Yilmaz als de op twee na productiefste spits – na Messi en Ronaldo – moet dat zeker lukken, zo wordt hardop gedroomd.

In het Duitse kamp, waar spits Klaas-Jan Huntelaar fit genoeg is om te spelen, wordt erkend dat Galatasaray zich fors heeft versterkt met de aanvoerder van het Nederlandse elftal en de Ivoriaanse spits die vorig jaar met Chelsea de Chamions League won. Maar tevens wordt er fijntjes aan herinnerd dat Schalke tegen de Turkse top clubs in Turkije nooit heeft verloren. In de UEFA Cup wedstrijd in 1996 tegen Trabzonspor werd het 3-3. En de wedstrijd in 2005 tegen Fenerbahce in Istanbul werd het ook 3-3. In de heksenketel van de Türk Telekom Arena van Galatasaray wordt het vanavond ook 3-3, zo voorspellen sommige Duitsers.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch