Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turkse pers: ‘De koning van het heelal’

23 jan
2013
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: AD Sportwereld

De Turkse media gaan helemaal uit hun dak met de al weken aangekondigde aankomst van Wesley Sneijder en zijn echtgenote Yolanthe. De supporters van Galatasaray hebben de afgelopen maanden op websites, fora en Twitter laten merken dat zij denken met de Nederlandse topvoetballer de Verlosser himself binnen te halen. Nu wordt Galatasaray zeker landskampioen en gaan de geel-rode leeuwen uit Istanboel het in Europa heel ver schoppen.
De aankomst van het Nederlandse celebrity echtpaar was gisteren in Turkije top trending topic op Twitter.
Sportkranten als Fanatik en Fotomaç hebben als bijlages paginagrote posters van Sneijder toegevoegd.
De kop van Fotomaç op de voorpagina: ‘De koning van het heelal’. En op de bijgevoegde poster: ‘De grote liefde van de titanen’.
Op de poster van Fanatik: ‘De transfer van de eeuw’.
Foto’s van Sneijder die gezoend wordt door dolenthousiaste supporters op de luchthaven Atatürk van Istanboel en van het heffen van de champagneglazen in de privé jet van Galatasaray-preses Aysal,  staan op talloze voorpagina’s.

Nummer 14
De krant Haber Türk besteedt de eerste drie volle pagina’s van zijn sportkrant aan de komst van de Nederlandse voetbalster. Hij heeft nummer 14 gekregen, het legendarische nummer van Cruijff, zoals de kranten benadrukken, want Galatasaray hoopt dat de aanvoerder van het Nederlandse elftal net zo belangrijk wordt voor Galatasaray als Cruijff was voor Oranje.
De leeuwen (de bijnaam voor de spelers van Galatasaray) hebben er een ‘Nieuwe Leeuw’ bijgekregen, aldus een van de kranten.
‘Het Sneijder feest’ kopt een van de andere kranten. De krant Güneş heeft bovenaan pagina 1 over de volle breedte: ‘Uitzinnig van vreugde’.

Yolanthe in sexy jurkjes

Al weken staan de kranten vol met foto’s van de Nederlandse celebrities. De paparazzi zoemen natuurlijk het meeste in op Yolanthe in haar sexy jurkjes. Gisteravond werden ze al meegenomen naar de hipste club van Istanbul: Reina, om hen kennis te laten maken met het nachtleven in de wereldstad aan de Bosporus waarover Sneijder in telefonisch contact met zijn maatje Kuijt al het nodige had gehoord.

De aanvoerder van het Nederlandse elftal wordt gezien als de belangrijkste troef in het aanjagen van Galatasaray en het creëren van kansen in de belangrijke derby zondag tegen stadsrivaal Beşiktaş. Dat wordt de eerste test van Sneijder in het voetbalgekke Turkije, waar de tomeloze liefde en bewondering van vandaag kan omslaan in haat en verwijten als het minder gaat dan verwacht.

 

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch