Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Koopman of dominee

29 sep
2012
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: Outlook FD

De burgeroorlog in buurland Syrië blijft de politieke agenda in Turkije domineren. De PKK laat zich inspireren door het succes van de Syrische Koerden. Die hebben in het grensgebied met het noordoosten van Syrië de macht overgenomen.

Premier Erdoğan staat voor een dilemma: militair ingrijpen of toenadering zoeken. Met geweld kan Turkije het ontstaan van een autonoom Syrisch Koerdistan niet voorkomen. Samenwerken net als in Noord-Irak biedt meer perspectief. Turkije verkocht vorig jaar voor meer dan $8 mrd aan Irak, de op een na grootste exportmarkt van Turkije na Duitsland. 70% daarvan ging naar de autonome Koerden in Noord-Irak. En die groei gaat door.

 

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch