Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Zachte landing Turkse economie?

26 jun
2012
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: Outlook, Het Financieele Dagblad

Een ‘economische parel aan de Bosporus’ noemen bewonderaars Turkije. Maar de spectaculaire groei heeft ook nadelen. De inflatie is 11%, het hoogste van alle opkomende markten. Het tekort op de lopende rekening is 10% van het bbp, hoger dan dat van de 60 grootste economieën.

De Turkse economie wordt te afhankelijk van externe financiering. Daarom probeert Ankara de groei dit jaar af te remmen tot maximaal 4% in een poging de Turkse economie een zachte landing te laten maken.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch