Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Onzekerheid over toerist in Turkije

17 mei
2012
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: Algemeen Dagblad

Istanbul – Een Nederlandse toerist die sinds begin maart met een vouwfiets en een tentje in Turkije rondtrekt, is niet op tijd teruggekeerd naar Nederland. Hij zou al een week vermist worden, volgens  Tros Vermist.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het bericht niet bevestigen. “Er is bij ons geen melding binnengekomen over zijn vermissing door familie of zijn naaste omgeving. Daardoor is er onvoldoende grond om de autoriteiten in te schakelen. Als er geen harde informatie is, wordt er geen actie ondernomen”.

In de Turkse media wordt niets bericht over de vermissing van de Nederlander.

Het gaat om de 58-jarige Floris Johan Dierdorp uit Papendrecht. Hij zou op 7 mei moeten zijn teruggekeerd. Dierdorp kampeert in een tentje en is in het bezit van een rode vouwfiets met fietstassen. De lange Nederlander (2.05 m) heeft blauwe ogen en draagt een bril. Verder heeft hij donkerblond (grijzend) haar en mist een teen aan een voet.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch