Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Onzekerheid over toerist in Turkije

17 mei
2012
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: Algemeen Dagblad

Istanbul – Een Nederlandse toerist die sinds begin maart met een vouwfiets en een tentje in Turkije rondtrekt, is niet op tijd teruggekeerd naar Nederland. Hij zou al een week vermist worden, volgens  Tros Vermist.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het bericht niet bevestigen. “Er is bij ons geen melding binnengekomen over zijn vermissing door familie of zijn naaste omgeving. Daardoor is er onvoldoende grond om de autoriteiten in te schakelen. Als er geen harde informatie is, wordt er geen actie ondernomen”.

In de Turkse media wordt niets bericht over de vermissing van de Nederlander.

Het gaat om de 58-jarige Floris Johan Dierdorp uit Papendrecht. Hij zou op 7 mei moeten zijn teruggekeerd. Dierdorp kampeert in een tentje en is in het bezit van een rode vouwfiets met fietstassen. De lange Nederlander (2.05 m) heeft blauwe ogen en draagt een bril. Verder heeft hij donkerblond (grijzend) haar en mist een teen aan een voet.

Reageren
*

Xaviera S. uit Apeldoorn ontkent bij Turkse rechter band met IS

Erdogan toont zijn torenhoge ambities

Nog steeds arrestaties van Gülenisten in Turkije

Erdogan claimt de winst