Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Souvenir: Blikje lucht uit Istanbul

12 apr
2012
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Istanbul – De populariteit van Istanbul als bestemming voor een stedentrip groeit explosief. De sultansstad aan de Bosporus met zijn skyline uit 1001-nacht stond vorig jaar bovenaan de lijst van 132 steden, waarvan de inkomsten uit het toerisme het snelst stegen.

Vorig jaar kwamen ruim 9 miljoen toeristen naar Istanbul. Ook dit jaar zullen daar veel Nederlanders bij zijn. Turkse ondernemers verzinnen steeds weer nieuwe producten om geld te verdienen aan de bezoekers.

Degenen die een leuke tijd hebben gehad in Istanbul kunnen als aandenken nu ook een blikje ‘Lucht uit Istanbul’ mee naar huis nemen. Te koop op 55 verschillende toeristische plaatsen voor de prijs van € 6,75.

Volgens het opschrift zitten er dezelfde bestanddelen in en in dezelfde verhouding (78% stikstofgas en 21% zuurstofgas) als in lucht overal in de wereld. Maar hoe zuiver de lucht is die je als toerist koopt, weet je maar nooit met de smog die in Istanbul vaak hangt als gevolg van de uitlaatgassen van steeds meer auto’s, plus de luchtvervuiling van arme gezinnen die nog steeds op bruinkool stoken.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch