Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turkije heeft het helemaal gehad met Guus Hiddink

14 nov
2011
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

in: AD Sportwereld

ISTANBUL – In de Turkse pers wordt Guus Hiddink als bondscoach van het Turkse nationale elftal helemaal afgebrand na de smadelijke 0-3 thuisnederlaag van afgelopen vrijdag tegen Kroatië. Schande en fiasco zijn twee van de meest gebruikte woorden op de voorpagina’s van de Turkse kranten.

De krant Haber Türk heeft het op de voorpagina over een ‘driedelige schok’. Binnenin ‘Les van Kroatië’. Sabah schrijft: ‘Afscheid van Europa’ en ‘Teleurstellend einde’.

Voetbalanalist Ömer Üründül van Sabah haalt genadeloos uit naar Hiddink: “Sinds het begin van de kwalificatiereeks een slechte manager”.

Hürriyet, een van de grootste kranten van Turkije drukt op de sportpagina een grote foto af met Hiddink die aangeslagen het hoofd laat hangen en daaromheen drie van de Turkse spelers, eveneens met het hoofd teneergelsagen naar beneden. De kop luit: ‘De rekening is 8 miljoen euro’ (het bedrag dat Hiddink zou hebben gekregen voor zijn tweejarig contract). Dat bedrag is het afgelopen jaar steeds weer genoemd als de selectie van Hiddink weer eens een slechte prestatie neerzette.

De kranten hebben geen enkel vertrouwen meer in Hiddink of zijn staf. Meteen opstappen, luidt het advies. En over de opvolger van Hiddink wordt al volop gespeculeerd.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch