Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turks tienermeisje verlost van enorme haarbal in haar maag

4 jul
2011
Door: Marc Guillet
Er is 1 reactie

hairball from stomachin: Algemeen Dagblad

Istanbul – Een team van Turkse chirurgen heeft bij een meisje van 17 een haarbal uit de maag verwijderd van 1 kilo.

De tiener werd naar het ziekenhuis van de westelijke stad Akhisar gebracht met ernstige en aanhoudende maagklachten. Ze moest steeds overgeven, had zware maagkrampen en had geen eetlust waardoor ze steeds magerder werd.

In de operatiekamer constateerden de chirurgen onder leiding van dr. Mustafa Sari dat het meisje een haarbal van twee vuisten dik in haar maag had. Dr. Sari vertelde dat het meisje door haar moeder naar het ziekenhuis was gebracht.

“Haar moeder vertelde me dat haar dochter al meer dan een jaar haar eiegen haar had uitgetrokken en had opgegeten. In mijn loopbaan heb ik nog nooit zo’n grote haarbal gezien.”

Mensen die hun emoties niet kunnen uiten en mensen met psychische problemen eten soms hun eigen haar of andere vreemde objecten, aldus de chirurg. Volgens hem komt het eten van haar zelden voor. Bij mensen die dat doen vormt zich een bal in de maag, omdat de maag het haar niet kan verteren. Deze dwangmatige afwijking staat in de medische literatuur bekend als Trichophagia.

De moeder van het meisje zei dat ze haar dochters haar zo kort zou knippen om te voorkomen dat ze haar eigen haar weer opeet.

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Orhan schreef:

    wow girls thank you so much for encouraging me.. I deeliatfny want to sell some, I have sold some in the past to girls at work and friends.. I have never had the time to go further, I will try and figure something out.. I have hundreds that sit in a bag 🙂

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch