Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Hiddinks Turken winnen van Oostenrijk: 2-0

31 mrt
2011
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

In: AD Sportwereld

ISTANBUL – Turkije heeft zich gisteravond met een 2-0 thuiszege op Oostenrijk hersteld van de blamage tegen Azerbeidzjan (1-0). Daardoor liggen voor de ploeg van Guus Hiddink de kansen op de tweede plaats in de groep weer open.

,,Er zat veel druk op deze wedstrijd,’’ klonk een tevreden Hiddink na afloop. ,,Ik ben blij dat we met deze overwinning ons lot weer in eigen hand hebben.’’

In het van vurig nationalisme kolkende stadion van Fenerbahçe drukten de Turken vanaf het begin hun stempel op de wedstrijd. Toch leek het erop dat Hiddinks ploeg weer te kampen had met het oude probleem: voldoende kansen, maar geen treffers.

Sterspeler Arda Turan (Galatasaray), net hersteld van een blessure, was lang onzichtbaar, maar kreeg de bal in de 27ste minuut mooi voor de voeten na een ingooi van Hakan Balta.

Uitgerekend een dekkingsfout van de Oostenrijkse verdediger Ekrem Dağ, van Turkse afkomst, zorgde ervoor dat Arda alleen voor de doelman kon verschijnen: 1-0.

In vergelijking met de voorgaande wedstrijden had Hiddink op twee punten de accenten verlegd.

Qua veldbezetting moesten Burak Yilmaz en Hamit Altıntop aan de zijkanten het veld breed houden. Daarnaast had Hiddink er op aangedrongen om bij balverlies de tegenstander goed en effectief op te jagen. In de vorige kwalificatiewedstrijden werd er bij balverlies te veel teruggelopen. Nu ging dat beter, vond ook Hiddink. ,,Wat dat betreft ben ik vooral tevreden over de eerste 30, 35 minuten,’’ aldus de Achterhoeker.

Oostenrijk wisselde in de 56ste minuut de defensieve Yasin Pehlivan voor linkervleugelspeler Ümit Korkmaz, twee spelers van Turkse afkomst. Hiddink reageerde meteen en haalde de jonge Mehmet Ekici eruit voor Mehmet Topuz.

Oostenrijk joeg op de gelijkmaker maar in de 77ste minuut zorgde Gökhan Gönül van Fenerbahçe voor de bevrijdende 2-0. In de slotfase stopte de Turkse doelman Volkan Demirel nog een strafschop van Maierhofer.

 

 

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch