Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Hiddink: ‘Belgen zijn geen makkie’

7 sep
2010
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Istanbul – De rivalen Turkije en België ontmoeten elkaar vanavond in Istanbul voor de eerste keer in de kwalificatiereeks voor het EK 2012. Maar ze kennen elkaar redelijk goed, want ze hebben de afgelopen jaren regelmatig de degens gekruist.

“Natuurlijk vindt iedereen het normaal dat we vorige week tegen Kazachstan wonnen, maar in het hedendaags voetbal is dat minder makkelijk dan het lijkt”, aldus Guus Hiddink, de bondscoach van Turkije.  “Mijn spelers hebben het goed aangepakt en daardoor zijn we de EK-kwalificatiecampagne goed begonnen”.

Hij waarschuwde echter dat de wedstrijd tegen het nationale elftal van België ‘niet gemakkelijk wordt’. “Tijdens de kwalificaties voor het WK hebben we vijf punten verloren tegen België en ik vind dat het team veel sterker is geworden. Er zijn veel goede jonge spelers geïntegreerd in het team. Dat is geen werk van enkele weken. België heeft nu een bijzonder competitief team.”

Hiddink maakte duidelijk dat hij voor de volle winst gaat. “We gaan voor zes punten uit twee wedstrijden. Ik hoop dat het thuisvoordeel ons zal helpen om onze negatieve statistieken tegen België om te keren. Ik ben ben erg tevreden over het harde werk en de team spirit van mijn spelers.”

Hiddink had lovende woorden voor het Belgische elftal  in de eerste wedstrijd vorige week tegen vice-wereldkampioen Duitsland.  “Die wedstrijd werd met één foutje beslist. Tegen een team als Duitsland is dat toch verrassend. Voor het overige was de wedstrijd zeer gelijkopgaand. De Belgen hebben een uitstekend prestatie geleverd. Ze bleven zeer gedisciplineerd voetballen. Daarnaast heeft België diverse snelle spelers die gevaarlijk zijn op de counter. Spelers als Lukaku, Dembele en Hazard kunnen zeer snel uitbreken. We zullen vaak op de Belgische helft voetballen en moeten daarom uitkijken. We moeten slim spelen, mogen op geen enkel moment de teamdiscipline uit het oog verliezen en moeten onze kansen afmaken.”

De wedstrijd tegen Duitsland heeft de Rode Duivels ondanks de 0-1 thuisnederlaag moed gegeven voor de uitwedstrijd tegen Turkije in Istanbul.  Romelu Lukaku, de 17-jarige aanvaller van Anderlecht, zei : “We kunnen onze hoofden hoog houden, want we speelden een goede eerste helft tegen Duitsland en dat geeft ons vertrouwen voor de wedstrijd tegen Turkije”.

Het Turkse en het Belgische nationale team kennen elkaar redelijk goed. Veel geselecteerde spelers waren er ook bij toen België in Istanbul met 1-1 gelijkspeelde in het kwalificatieduel in september 2008 voor het WK 2010. En zij waren er ook bij toen België thuis 13 maanden later won met 2-0.

De Belgische bondscoach Georges Leekens, die in het seizoen 1992-1993 trainer was van de Turkse club Trabzonspor, typeerde het Turkse nationale team onder Guus Hiddink als ‘een fanatiek elftal met goed combinatiespel’. “Ik verwacht een speelwijze op zijn Spaans, met een spits die veel beweegt op links en rechts, en spelers met een gevaarlijk afstandsschot. Het zal een heksenketel worden, maar we zijn hier gekomen om minstens een maal of twee maal te scoren”.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch