Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Nieuwe culinaire gids over eten als een ‘local’ in Istanbul

28 jul
2010
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

img36471Foto: Slawomira Kozieniec

Zwervend door Istanbul ontdek ik steeds weer  hoe rijk de variatie is die de Turkse keuken te bieden heeft. Uit alle windstreken van Turkije kun je hier gerechten vinden. De metropool is niet alleen de afgelopen decennia, maar nog steeds een magneet die Turken aantrekt uit heel het land. Ze brengen hun regionale recepten en tradities mee. En daar kunnen wij van meesmullen.

Ook collega correspondent Yigal Schleiffer en zijn vriend Ansel Mullins laten andere Istanbulu’s graag delen in hun culinaire ontdekkingen. Ruim een jaar geleden begonnen ze met hun blog ‘Istanbul Eats’ http://istanbuleats.com/ Steeds meer toeristen en locals wisten de blog te vinden. De populariteit groeide, omdat zij de vijfsterren restaurants en de lokaties die er alleen maar op zijn gericht om toeristen geld uit de zak te kloppen links lieten liggen. Zij gingen op zoek en publiceerden over ‘street food’, over restaurantjes waar de lokale Turken zelf gaan eten en traditionele kebab restaurants zoals   Zübeyir Ocakbaşı. Een fenomeen van het Anatolische platteland, waar de gasten rond de grilbak zitten en de kebab usta ter plekke allerlei lekkers roostert.

Gelukkig hebben Schleiffer en Mullins hun blogs nu gebundeld in de overzichtelijke culinaire gids ‘Istanbul Eats. Exploring the Culinary Backstreets’. Ter ere van de publicatie van hun boek organiseerden zij gisteravond een drukbezocht straatfeest met live muziek, Turkse wijnen en gratis eten van straatventers: onder andere çiğ köfte, gezouten komkommers en börek.

De gids is voorlopig alleen in Turkije te koop. Aan een Turkse vertaling wordt gewerkt. Wie al voor zijn bezoek aan Istanbul wil rondneuzen in de talloze smaken die de Turkse keuken te bieden heeft, kan nog steeds terecht op hun blog  http://istanbuleats.com/

Tags: culinair, nightlife, Istanbul, toerisme, gids, blog

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch