Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turken: ‘Hiddink is de beste coach’

18 feb
2010
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

ISTANBUL – De beslissing van Guus Hiddink om het nationale elftal van Turkije de komende twee jaar onder zijn hoede te nemen, is in Turkije met groot enthousiasme ontvangen.  “De beste coach in de geschiedenis van het Turkse nationale elftal”, aldus een van de supporters.

“Zijn loopbaan met nationale teams is briljant”, aldus sportjournalist Atilla Gökçe van Milliyet, een van de grootste kranten van Turkije. Hij herinnert er aan dat Hiddink voor de tweede keer naar Turkije komt. Eerst naar Istanbul als hoofdtrainer van de topclub Fenerbahce in 1990. Onder zijn leiding won Fenerbahce maar twaalf keer in dat seizoen. “De algemene mening van de sportpers was toen dat Hiddink geen verstand had van voetbal”, aldus Gökçe.

Miraç Arslan, een supporter van Galatasaray, is opgetogen over de komst van Hiddink.  “Na Frank Rijkaard als hoofdtrainer van Galatasaray heeft ons nationale team een coach weten vast te leggen die een perfecte loopbaan achter zich heeft en een brede visie op het voetbal. Het  Turkse national team coachen is heel moeilijk, omdat onze media meestal te snel en onrechtvaardig oordelen. Maar ik denk dat Hiddink met zijn professionalisme ook daarmee kan omgaan”.

Op de website van de tv-zender ntvmsnbc is het overgrote deel van de commentaren ook juichend. Alleen radicale nationalsten zijn negatief. Zij wijzen Hiddink alleen af omdat hij geen Turk is.

Een van de supporters waarschuwt Hiddink. “Turkse voetballers zijn emotioneel en soms denken ze niet professioneel. Dat zal het grootste probleem worden voor Hiddink.”

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch