Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Turkse kranten woedend

19 sep
2009
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

FENERBAHCELI TARAFTARLAR UZGUN 

Fenerbahce fans geschokt door thuisnederlaag tegen FC Twente

 

Istanbul – Doodstil was het na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd Fenerbahce-FC Twente in de bomvolle café’s van Kadiköy, de wijk op de Aziatische oever van de Bosporus en de thuishaven van Fenerbahce.

De fans konden hun ogen niet geloven na de onverwachte 1-2 nederlaag tegen de voor hen onbekende club uit ‘Hollanda’. Geschokt zwegen ze, omdat de Turkse en Braziliaanse sterren hun favorietenrol in ‘de hel van Istanbul’ niet hadden kunnen waarmaken.

Ook de kranten reageerden zwaar teleurgesteld. De elf van trainer Daum worden totaal afgebrand met uitzondering van de hard werkende middenvelder Emre Belozoglu.

“De rest van de spelers leek er geen zin in te hebben en last te hebben van een mentale vermoeidheid”, aldus een commentaar in de sportkrant Fotomac. ‘Ze maakten ons woedend’, aldus de kop. In de krant krijgen vooral de spitsen Daniel Guiza en Collin Kazim er van langs.

De tegenvallende prestatie van Fener wordt afgezet tegen de ruime overwinning van 1-3 van Galatasaray in de uitwedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos.

‘Vreugde in Athene, Shock in Istanbul’ kopt de krant Sabah. ‘Verheugd over Galatasaray’s overwinning, Bedroefd over Fenerbahce’s verlies’, aldus de kop van de krant Vatan.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch