Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Portret dode vader ‘terroristische propaganda’

16 jul
2009
Door: Marc Guillet
Er is 1 reactie

ocalan-11Istanbul  – Een Turkse advocaat is aangeklaagd wegens ‘terroristische propaganda’. Hij had namelijk in zijn kantoor naast de foto van de vader des vaderlands, Mustafa Kemal Atatürk, een nog grotere foto hangen en die was van staatsvijand nummer 1: PKK-leider Abdullah Öcalan.

Athans dat vond de anonieme tipgever die de politie alarmeerde. Diverse agenten vielen daarop het kantoor van de advocaat in de hoofdstad Ankara binnen. Zij zagen inderdaad de foto van de PKK-leider, die in 1999 werd veroordeeld tot de strop, maar nu levenslang in een isoleercel zit op een eilandje voor de kust van Istanbul.

De advocaat protesteerde en zei dat het geen foto was van Abdullah Öcalan, maar van zijn vader die in 1993 was overleden. De agenten maakten een rapport op waarin ze vaststelden dat het ging om Öcalan en dat de advocaat zich daarmee schuldig had gemaakt aan ‘terroristische propaganda’.

Op de dag dat de openbare aanklager een onderzoek instelde in het kantoor van de verdachte werd de advocaat door de politie gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van zijn proces.

Volgens de krant Radikal heeft de politie de hard drives in beslaggenomen van de computers van de advocaat en zijn secretaresse. De anti-terreureenheid van de politie onderzocht de hard drives. Daaruit bleek dat de advocaat wel eens videoclips van Koerdische muziek had bekeken, maar dat er op zijn hard drive geen strafbare feiten waren aangetroffen.

De advocaat heeft een aanklacht ingediend tegen de politie wegens het onwettig doorzoeken van zijn kantoor op grond van valse verkleringen.ocalan-1

One Comment

  1. Berat schreef:

    The little pttaern on the blouse is so pretty, and I love the shape of the sleeves. Matching the brown belt and shoes is nice, I always like the way you you wear belts!

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch