Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Jaren wachten op huis zonder elektra

8 jul
2009
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

20090526ay203759Istanbul – Van het toneelstuk ‘Wachten op Godot’ hebben de Turkse dorpsbewoners nog nooit gehoord. Maar ook voor hen duurt het wachten eindeloos. Om precies te zijn: 43 jaar.

In 1966 werd hun dorpje Kayalik, in het oosten van Turkije, getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter.

Meer dan 2500 mannen, vrouwen en kinderen vonden de dood. Zeker 3000 huizen werden verwoest.

De overheid beloofde de nabestaanden van de doden en andere ontheemden nieuwe huizen. De slachtoffers hebben er 43 jaar op moeten wachten.

Eindelijk zijn er in een buitenwijk van de stad Mus appartementen van drie hoog verrezen. Maar daarmee zijn de problemen nog niet opgelost. Er is namelijk geen electriciteit in aangelegd. De nieuwe bewoners zitten ’s avonds in het donker of gebruiken kaarsen. “We wassen onze kleren op de hand”, aldus Shükran Pisat. “Ik kan niet strijken en de koelkast is onbruikbaar”.

Een van de managers van het department openbare werken heeft beloofd dat het probleem zo snel mogelijk zal worden opgelost. Dat hebben bewoners in de afgelopen jaren vaker gehoord.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch