Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Rijkaard kaskraker voor Galatasaray

7 jun
2009
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Istanbul – Het aantrekken van Frank Rijkaard als nieuwe trainer blijkt voor de Turkse topclub Galatasaray nu al een kaskraker.

De fans reageerden uitgelaten nadat de oud-trainer van FC Barcelona vrijdagavond in Istanbul een tweejarig contract had getekend. Onmiddellijk stonden de telefoonlijnen naar de club roodgloeiend. Duizenden supporters verdrongen zich om een nieuwe seizoenskaart te kopen. De lijnen raakten geblokkeerd. Daarop trokken talloze supporters naar het stadion in het centrum van Istanbul in een poging de felbegeerde kaarten te bemachtigen.

Rijkaard werd op de luchthaven van Istanbul bijna onder de voet gelopen van dolenthousiaste fans. Na de ondertekening van zijn verbintenis keerde hij naar Nederland terug met een tas vol videobeelden van alle wedstrijden van de afgelopen Turkse competitie, rapporten over de spelers en trainingsschema’s.

Galatasaray, dat 17 keer kampioen was, eindigde het seizoen op een teleurstellende vijfde plaats.

De verwachtingen voor het nieuwe competitie zijn hooggespannen. Met Rijkaard aan het roer hopen de supporters en het bestuur dat de club minstens een hoofdprijs zal veroveren. Alle Turkse kranten hadden het nieuws over de komst van de Nederlander prominent op hun voorpagina’s.

Rijkaard wordt woensdag, samen met zijn assistent Johan Neeskens, verwacht in Istanbul voor een eerste kennismaking met zijn spelers.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch