Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Nederlanders in Turkse bajes voor heroinesmokkel

21 nov
2008
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Istanbul – Twee buurtgenoten uit Schiedam zijn door een Turkse rechter in een gevangenis in voorarrest geplaatst nadat in hun koffers 17 kilo heroine was aangetroffen. De man en de alleenstaande moeder zeiden tegen de vrouwelijke rechter dat zij niet wisten dat er heroine in hun bagage zat. Hen staat een gevangenisstraf van 10 tot 15 jaar te wachten.

De vrouw was vreselijk over haar toeren en schreeuwde in de rechtbank steeds ‘dat doe je een kind toch niet aan?’ over haar zoontje van 8 jaar die van zijn moeder werd gescheiden. Het kind huilde onbedaarlijk. In Turkije mogen alleen kinderen onder de zes jaar bij hun moeder in de gevangenis blijven.


Het Nederlandse consulaat heeft zich over het kind ontfermd en naar de luchthaven gebracht voor een vlucht naar Nederland.
De twee waren door een Turkse vriend van de mannelijke verdachte naar Istanbul uitgenodigd voor een korte vakantie, zo zei hij tegen de rechter. Zij kwamen met twee reistassen. In Istanbul kochten ze zoveel kleding dat de Turkse vriend aanbood drie koffers voor hen te kopen.
De Turkse vriend begeleidde hen naar het vliegveld, maar verdween vlak voor de koffers door de controle gingen. De narcoticabrigade heeft later op beeldopnamen van bewakingscamera’s gezien dat de man afzonderlijk naar Nederland is gereisd. De identiteit van de Turkse verdachte is bij de politie bekend.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch