Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

In therapie wegens beledigen Turkse premier

12 sep
2008
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Istanbul – Een Turkse politicus is veroordeeld tot het volgen van drie maanden agressietherapie wegens het beledigen van premier Erdogan. Cem Uzan, ondernemer en leider van de Jonge Partij, had in 2003 premier
Tayyip Erdogan een ‘goddeloze’ genoemd.

De premier diende een aanklacht in wegens smaad. De rechter veroordeelde Uzan tot acht maanden gevangenisstraf en een boete van bijna 350.000 euro.

Uzan ging in hoger beroep. In plaats van een boete en een gevangenisstraf kreeg hij in het nieuwe vonnis de alternatieve straf van agressietherapie en het verplicht lezen van vijf boeken over het verbeteren van zijn gedrag.

Premier Erdogan kan slecht tegen kritiek en heeft talloze politieke tekenaars en journalisten aangeklaagd wegens smaad. Vaak verliest hij de rechtszaken of ziet het openbaar ministerie af van vervolging.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch