Artikelen:
Geniet van Istanbul met Marc Guillet

Chauffeur verdachte fataal busongeluk

27 mei
2008
Door: Marc Guillet
Er zijn nog geen reacties

Kusadasi – Een Nederlandse vrouw is om het leven gekomen bij een busongeluk in het westen van Turkije. Dat heeft een werknemer van het Doridas hotel, waar zij en haar partner een vakantie hadden geboekt, gezegd.

Bij het ongeluk waren tien Nederlanders betrokken. Van de negen gewonden zijn er drie zwaar gewond. Zij zijn in verschillende Turkse ziekenhuizen in de badplaats Kusadasi en omgeving opgenomen.

Ook de Nederlandse eigenaar van het hotel, Ad de Jong, zat in de bus en raakte eveneens gewond.

Het ongeval gebeurde maandagochtend om half vijf. De toeristen werden opgehaald van de internationale luchthaven Adnan Menderes in Izmir met een nieuwe Isuzu bus van het bedrijf Ertur. De buschauffeur Serif Ahmet M. raakte ook gewond. Hij is door de politie in voorlopige hechtenis genomen en wordt verhoord over de toedracht van het incident.

De bus raakte van de weg in de buurt van de Turkse badplaats Kusadasi. De politie onderzoekt of de chauffeur met te hoge snelheid heeft gereden of de controle over het stuur verloor als gevolg van slaapgebrek.

De eigenaar van het busbedrijf, Mustafa Uçar, zei dat het ongeluk te wijten is aan het rijgedrag van de chauffeur en bood zijn verontschuldigingen aan voor het ongeluk.

De ANWB coordineert namens de gezamenlijke alarmcentrales de hulpverlening. Een ANWB-ploeg met een arts, verpleegkundige en psycholoog zijn gisteren ter plaatse gearriveerd om de Nederlandse slachtoffers verder te begeleiden. Ook een ANWB-medewerker uit Athene is naar Kusadasi afgereisd.

Reageren
*

Dordtse Deniz mag al een jaar Turkije niet uit: ‘Ik hoop op vrijspraak’

Duizenden Turken beboet voor roken in auto, maar aantal rokers neemt nauwelijks af

Horendol van ongevraagde verkooptelefoontjes

Animo mkb-ondernemers voor Turkije daalt dramatisch